1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: «Ο Άγιος Δαυΐδ είναι ζωντανός. Και πόσες φορές δεν τον βλέπουμε…»


Από το βιβλίο «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)» – Έκδοση των πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ

~ Είναι πολύ κοντά μας ο Άγιος. Και πέρσι, παιδιά μου, με συγχωρείτε, που είχαν έρθει προσκυνηταί και όταν ανέβαιναν πάνω στα δωμάτια είδαν έναν καλόγηρο, έναν γέροντα, σαν τον π. Σεραφείμ, εισερχόμενοι μέσα. Δεν ήταν όμως ο π. Σεραφείμ εδώ, απουσίαζε, είχε πάει με τα Άγια Λείψανα σ’ ένα χωριό εδώ κάτω να κάνουν αγιασμούς. Ο Άγιος Δαυΐδ ήταν και ευλογούσε ο Άγιος Γέροντας, καθώς ανέβαινε πάνω στα χαγιάτια, πάνω στις βεράντες.

Έρχεται μια γυναίκα και μου λέει:

– Πάτερ, είδα τον Άγιο.

– Που είναι ο Άγιος, παιδί μου; Πως ήταν ο Άγιος;

– Να, τον είδα εδώ πέρα, σαν έναν γέρο που έχετε εδώ πέρα, τον πάτερ Σεραφείμ.

Μέσ΄ τον κόσμο, παιδιά μου, μέσ’ τα πλήθη αυτά του κόσμου που έρχονται εδώ πέρα, είδαν, παιδιά μου, ότι είναι ο Άγιος. Και εσείς τι ήρθατε, δεν ήρθατε για τον Άγιο; Αν πιστεύετε πως είναι ζωντανός άγιος και κτήτορας του Μοναστηριού και νοικοκύρης, ο οποίος που είναι; Στο σπίτι του είναι.

Λοιπόν είναι ο Όσιος Δαυίδ που σας ευλογεί. Και προσευχηθήκανε και πήγε απάνω σε ένα δωμάτιο, παιδιά μου, και έγινε άφαντος ο Άγιος. Εμείς όμως τον είδαμε και κατέβηκε μ΄ ένα κεράκι και πήγε στην εκκλησία. Κλειδωμένη ήταν η εκκλησία.

Και πόσες φορές δεν τον βλέπουμε τον Άγιο! Ο Άγιος είναι ζωντανός!

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα