1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικές μάσκες μαλλιών

Θέλετε λαμπερά, υγιή μαλλιά, αλλά δεν έχετε χρόνο ή budget ή τίποτα από τα δύο, για μια ακριβή θεραπεία σε κομμωτήριο; Κανένα πρόβλημα. Το μυστικό βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας, τα οποία κρύβουν τα μυστικά όπλα που χρειάζεστε για να μην ξυπνάει μαζί σας κάθε πρωί και η ζούγκλα.

Μάσκα με μπανάνα και αυγό

Μια μάσκα ιδανική για βαθιά θρέψη και αναδόμηση μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού, φτιάχνεται πανεύκολα και βοηθά τα μαλλιά να ανακτήσουν την χαμένη τους λάμψη. Απλώς χτυπάτε στο μίξερ μία μπανάνα, μια κουταλιά της σούπας μέλι και έναν κρόκο αυγού. Απλώνετε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά, καλύπτετε με μεμβράνη ή σκουφάκι μπάνιου, και αφήνετε να δράσει για μία ώρα. Το ξεβγάζετε και λούζεστε όπως συνήθως.

Μάσκα με γιαούρτι

Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για λιπαρά μαλλιά, στα οποία θα χαρίσει όγκο και ζωντάνια. Ανακατεύετε πέντε κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μία κουταλιά μαγειρική σόδα και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Απλώνετε το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά για 45 λεπτά. Ξεπλένετε μόνο με νερό.

Μάσκα με καφέ

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη καφέ, μία κουταλιά της σούπας μέλι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, διπλασιάστε αυτές τις ποσότητες, για να απλωθεί εύκολα το μείγμα σε όλο το μήκος τους. Απλώστε τη μάσκα ξεκινώντας με κυκλικές κινήσεις από το τριχωτό της κεφαλής και κατεβαίνοντας προς τις άκρες, και αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και λουστείτε. Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για να δυναμώσει τα μαλλιά και να τα κάνει να μακρύνουν γρηγορότερα.

Μάσκα με αβοκάντο

Για να τιθασεύσετε τα φριζαρισμένα ή άγρια μαλλιά, αυτή η μάσκα με αβοκάντο είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι λιώσετε μισό αβοκάντο και να το απλώσετε σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά, και ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την συγκεκριμένη μάσκα κάθε δύο εβδομάδες, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μάσκα με μπύρα

Αυτή η μάσκα θα χαρίσει εγγυημένα όγκο στα μαλλιά σας. Ανακατεύετε σε ένα μπολ μισό φλιτζάνι μπύρα την οποία έχετε αφήσει για λίγες ώρες σε ένα δοχείο, ώστε να ξεθυμάνει με μία κουταλιά ηλιέλαιο και ένα αβγό. Απλώνετε το μείγμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά και αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με κρύο νερό. Όταν το υγρό εξατμίζεται, το υπόλειμμα πρωτεΐνης από το σιτάρι συνεχίζει να ενισχύει τη δομή της τρίχας. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα