1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Φράσεις που δεν ακούγονται, αλλά είναι ρομαντικές

Υπάρχει η εντύπωση ότι οι ρομαντικές κινήσεις ή τα ρομαντικά λόγια είναι λόγια ποιητικά και αφορούν μόνο τα συναισθήματα και την έλξη που νιώθει κάποιος για το έτερον ήμισυ. Ωστόσο, ο ρομαντισμός δεν εντοπίζεται μόνο στους πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μπορείς να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς∙ ο ρομαντισμός κρύβεται πίσω από φράσεις που δείχνουν ότι θα έκανες τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος.

«Είμαστε ομάδα»

Ο στόχος σε μία σχέση είναι να μην ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλο, αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται. Πολλά ζευγάρια όταν τσακώνονται φωνάζουν και φέρονται σαν να βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Το ζητούμενο είναι η συζήτηση και η αίσθηση ότι ανήκουν και οι δύο στην ίδια ομάδα. Άλλωστε, είναι γλυκό να σε θεωρούν σύμμαχό τους και να σου το λένε.

«Το εκτιμώ»

Ενώ το «ευχαριστώ» κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά, το «εκτιμώ» είναι αρκετά πιο προσωπικό και σίγουρα λιγότερο τυπικό.

Όταν δείχνεις στον σύντροφό σου ότι τον εκτιμάς και τον σέβεσαι, εκείνος καταλαβαίνει ότι αυτά που κάνει για εσένα δεν περνούν απαρατήρητα.

«Συγγνώμη»

Για να το ξεκαθαρίσουμε: η φράση που λέει ότι από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, ισχύει. Στην προκειμένη περίπτωση, αναφερόμαστε σε εκείνο το ειλικρινές συγγνώμη που θα πεις όταν έχεις καταλάβει πραγματικά ότι έχεις συγχύσει τον σύντροφό σου.

 «Μπορείς να μου το εξηγήσεις;»

Ένα συχνό φαινόμενο στις σχέσεις είναι ο ένας από τους δύο να εκφράζει τις ανησυχίες του και τα προβλήματά του και ο άλλος να κουνά συγκαταβατικά το κεφάλι δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται.

Όταν λες στον σύντροφό σου «μπορείς να μου το εξηγήσεις;», δείχνεις ότι θέλεις πραγματικά να τον ακούσεις και να καταλάβεις τι είναι αυτό που τον απασχολεί. Και είναι τόσο γλυκιά αυτή η πρόθεση.

«Δεν ξέρω τι να κάνω»

Όταν ο σύντροφός σου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για κάτι που έκανες, κι εσύ βλέπεις ότι θέλει απλώς να το εκφράσεις και πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσεις, το καλύτερο που έχεις να πεις είναι το «δεν ξέρω τι να κάνω». Λέγοντας αυτή τη φράση δείχνεις ότι θέλεις πραγματικά να ηρεμήσει, αλλά δεν ξέρεις πώς.

«Ακούγεται πολύ δυσάρεστο»

Κάποιες φορές οι άνθρωποι θέλουν απλώς να μιλήσουν για κάτι που τους στεναχωρεί. Δε θέλουν να βρεις λύση στο πρόβλημά τους, ούτε να πεις «έλα μωρέ, ξέχνα το». Θέλουν απλώς να τους δείξεις ότι τους καταλαβαίνεις, και αφού τους πάρεις μία αγκαλιά να τους επιβεβαιώσεις ότι δεν είναι τρελοί και πως πράγματι αυτό που περνούν δεν ακούγεται καθόλου καλή φάση.

«Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;»

Μετά την αγκαλιά, η επόμενη καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις -αντί να προσπαθήσεις να δώσεις λύση στο πρόβλημα- είναι να ρωτήσεις αν υπάρχει τρόπος να βοηθήσεις. Το πιθανότερο είναι ότι ο σύντροφός σου θα σου ζητήσει κάτι εντελώς άσχετο, όπως το να βάλετε μια ταινία για να ξεχαστεί.

«Είδα αυτό και σε σκέφτηκα»

Μπορεί να πήγες στο περίπτερο και να είδες ένα περιοδικό το οποίο πιστεύεις ότι θα ενδιαφέρει τον σύντροφό σου. Ίσως να άκουσες ένα τραγούδι και να το συνέδεσες με εκείνον. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, είναι τόσο ρομαντικό να ξέρεις ότι ο σύντροφός σου θα σε σκεφτεί χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία.

«Είσαι έξυπνος/αστείος»

Τα κομπλιμέντα που δεν εστιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση είναι πολύ πιο ουσιώδη -άρα και ρομαντικά. Σε τελική ανάλυση, όταν δείχνεις σε κάποιον ότι εκτιμάς κι άλλα πράγματα πέρα της εξωτερικής του εμφάνισης, δείχνεις ότι τον εκτιμάς και σαν προσωπικότητα.

«Πάρε το τελευταία κομμάτι πίτσα/την τελευταία τηγανητή πατάτα»

Ξέρουμε ότι θέλεις πολύ να φας αυτό το τελευταίο κομμάτι πίτσα. Αλλά αν θυσιαστείς και το προσφέρεις στον σύντροφό σου, είναι τόσο ρομαντικό που πιθανότατα θα σε αφήσει να το πάρεις.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα