1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τυρόπιτα ‘χωριάτικη’ με σπιτικό φύλλο (Video) | Συνταγές

[*][**][*]

Μια λαχταριστή, εύκολη και πεντανόστιμη “χωριάτικη” τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας. Μια συνταγή (από εδώ) που με τη βοήθεια του σχετικού βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα θα μπορέσετε να ανοίξετε πανεύκολα και εσείς οι αρχάριοι φύλλο και θα εντυπωσιάσετε όσους τη δοκιμάσουν!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο
  • 400 ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις+ επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα φύλλων
  • Για το άλλειμα φύλλων
  • 250 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση φρέσκο ή τύπου Βιτάμ (ή τουλάχιστον ανάμεικτο), λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και αλεύρι και τα ζυμώνετε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” του μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  2. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε καθαρό πάγκο εργασίας πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι, τη ξαναζυμώνετε ελαφρώς και της δίνετε ένα μακρόστενο σχήμα μπαστουνιού. Κόβετε το “μπαστούνι” σε 8 ίσα κομμάτια και με τη βοήθεια ενός πλάστη “ανοίγετε” το κάθε κομμάτι σε μικρό φύλλο (δείτε στο βίντεο). Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των φύλλων προσθέτετε από λίγο αλεύρι επιπλέον.
  3. Παίρνετε ένα μεγάλη βαθύ πιάτο, ρίχνετε στη βάση του 2 κ.σ. από το λιωμένο βούτυρο και από πάνω αρχίζετε να τοποθετείτε τα 4 μικρά κομμάτια φύλλου, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα, ένα ένα, με 2 κ.σ. βούτυρο. (δείτε το βίντεο). Τα μεταφέρετε στο ψυγείο για 10 λ. Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 4 μικρά κομμάτια φύλλου και τα βάζετε και αυτά στο ψυγείο για 10 λ.
  4. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί με διάσταση βάσης 25×35 εκ. [**] και το αφήνετε στην άκρη. Βγάζετε τα πρώτα 4 μικρά φύλλα από το ψυγείο, τα μεταφέρετε στο πάγκο εργασίας σας και όπως είναι τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο τα “ανοίγετε” εύκολα με πλάστη, σε ένα μεγάλο φύλλο. 
  5. Στρώνετε το φύλλο στο ταψί “τσαλακωμένο” (δείτε στο βίντεο) και από πάνω απλώνετε τη θρυμματισμένη φέτα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βγάζετε τα υπόλοιπα 4 μικρά φύλλα από το ψυγείο και τα ανοίγετε και αυτά σε ένα μεγάλο φύλλο με την ίδια διαδικασία. 
  6. Κόβετε το μεγάλο φύλλο στη μέση και το στρώνετε πάνω από τη φέτα τσαλακωμένο. Από πάνω στρώνετε το δεύτερο φύλλο και αυτό τσαλακωμένο. Γυρίζετε το φύλλο που περισσεύει περιμετρικά με τη διαδικασία που φαίνεται στο βίντεο και βουτυρώνετε την επιφάνεια με ένα πινέλο. 
  7. Κόβετε τα επάνω φύλλα της πίτας σε κομμάτια επιλογής σας και ψήνετε τη πίτα σας σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λ ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το φύλλο και από κάτω και από πάνω. 

 

[*] Προαιρετικά μπορείτε να φτιάξετε μια δόση μπεσαμέλ (συνταγή εδώ) να ρίξετε μέσα τη φέτα και να κάνετε μια αφράτη γέμιση. 

[**] Το πάχος τη πίτας εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού σας. 

Δείτε στο πιο κάτω video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα “χωριάτικη” με σπιτικό φύλλο (Video)

 

[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα