1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Life Style

Το πειθαρχικό του ΣΕΗ δέχεται απειλές


Με μήνυμα στο προφίλ του στο Facebook ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας δηλώνει ότι οι απειλές είναι συμπεριφορές μη αποδεκτές.

Το πειθαρχικό, το θεσμικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
, που λαμβάνει πληθώρα καταγγελιών από τα μέλη του και στην πορεία τις εξετάζει, έχει βρεθεί στο στόχαστρο ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες. Οι περισσότερες καταγγελίες μάλιστα, σχετίζονται με συμπεριφορές πάσας μορφής κακοποίησης.


Αρκετές εξ αυτών έχουν ήδη κατατεθεί στον ανακριτή από τον πρόεδρο του πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα. Δεν ήταν λίγοι όμως αυτοί που έδειξαν να ενοχλούνται απ’ την όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να επικαλεστούν αθέμιτα μέσα.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας λοιπόν, θέλοντας να καταστήσει σαφές πως τίποτα δεν θα σταματήσει το έργο τους έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Προς κάθε ενδιαφερόμενο… Τελεσίγραφα και απειλές προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η αποτελούν συμπεριφορές μη αποδεκτές».
Υπενθυμίζεται πως τον… μεγεθυντικό φακό σε σειρά φακέλων που εμπεριέχουν καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχλησή τους από άλλους ομότεχνούς τους, έχει θέσει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενεργεί για το αποκαλούμενο και ως ελληνικό #metoo.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν σε διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και όπως όλα δείχνουν τα εγκλήματα αυτά δεν έχουν μέχρι στιγμής παραγραφεί. Οι καταγγελίες αυτές, τις οποίες προσκόμισε πρόσφατα στην εισαγγελία μαζί με περίπου άλλες 15 ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας, αφορούν κατά πληροφορίες σε τρεις ηθοποιούς τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και εν μέρει τις δικαστικές αρχές.

Πλέον, το επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι να καλέσουν όλους τους ηθοποιούς που έχουν προβεί στις καταγγελίες κατά των συναδέλφων τους να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για αυτές, εν συνεχεία να καλέσουν μάρτυρες και ακολούθως να αποτιμήσουν το αποδεικτικό υλικό για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι εισαγγελικές έρευνες, που ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας, έχουν οδηγήσει στην προφυλάκιση ενός προπονητή για βιασμό μιας 11χρονης αθλήτριας αλλά και στην πρόσφατη προφυλάκιση του σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Πλέον, όμως, όπως όλα δείχνουν, ο εισαγγελικός κλοιός σφίγγει και για άλλα πρόσωπα από τον χώρο της υποκριτικής, ειδικά μετά τα καταγγελλόμενα κακουργήματα που περιγράφονται στις αναφορές των ηθοποιών στο ΣΕΗ, οι οποίες τώρα βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων.

Εκτός από τους παραπάνω φακέλους, τους οποίους η εισαγγελία, ανοίγει επί της ουσίας από σήμερα, τις επόμενες ώρες θα πρέπει να αναμένονται και εξελίξεις για μια ακόμη δικογραφία, η οποία αφορά στο αδίκημα του βιασμού.

Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι σε βάρος γνωστού ηθοποιού που καταγγέλθηκε από τον Γ. Άνθη. Ήδη μάλιστα στο πλαίσιο της προανάκρισης ο καταγγελλόμενος ηθοποιός έχει δώσει ανωμοτί κατάθεση, κατά την οποία αρνήθηκε το αδίκημα του βιασμού που του αποδίδεται και έκανε λόγο για συναινετική σεξουαλική πράξη με τον μηνυτή.

Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί για αυτή την υπόθεση αποτιμά τώρα ο εισαγγελέας, ο οποίος αναμένεται να αποφανθεί άμεσα για άσκηση δίωξης ή μη άμεσα καθώς το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται τον ερχόμενο Μάιο. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στα χέρια των εισαγγελέων δεν βρίσκονται μόνο οι προαναφερόμενοι φάκελοι. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες που επίσης τους έχουν διαβιβαστεί από το ΣΕΗ. Ωστόσο, οι καταγγελίες αυτές φαίνεται να σχετίζονται με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, που επίσης θα ερευνηθούν.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα