1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι μπορείς να κάνεις με το οδοντικό νήμα (εκτός από καθάρισμα δοντιών);

Εκατομμύρια χιλιόμετρα από αυτό πωλούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Είναι λευκό, λεπτό και διαθέτει τεράστια αντοχή στο τέντωμα, γιατί είναι φτιαγμένο από ελαστικό τεφλόν. Το οδοντικό νήμα συνιστάται από όλους σχεδόν τους οδοντιάτρους για την περιποίηση της οδοντοστοιχίας, όμως μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα με αυτό, τα οποία ίσως δεν φαντάζεσαι. Όπως:

Να στηρίξεις τα αναρριχώμενα φυτά καθώς μεγαλώνουν, χωρίς να τα πληγώσεις: Δέσε το φυτό στο υποστήριγμα με τη βοήθεια του νήματος. Αν μάλιστα έχει και άρωμα μέντας, θα διώξει και τα ενοχλητικά ζωύφια!

Να κρεμάσεις το μαγιό σου για να στεγνώσει μέσα στο δωμάτιο των διακοπών σου ή το κάμπινγκ, όταν δεν υπάρχει πρόχειρο σκοινί για άπλωμα. Προσοχή μόνο μην το ξεχάσεις απλωμένο, γιατί μπορεί να προκαλέσει ατύχημα καθώς είναι σχεδόν αόρατο.

Να κάνεις κοπή ακριβείας σε κέικ, βραστά αυγά, ανθότυρο και άλλα μαλακά τρόφιμα, χωρίς μαχαίρι: Τέντωσε καλά το νήμα και κόψε τέλεια κομμάτια για σερβίρισμα.

Να ράψεις κουμπιά και αγκράφες, όταν δεν έχεις κλωστή: Θα χρειαστείς μία βελόνα με μεγάλο μάτι, ώστε να μπορέσει να περάσει το νήμα από μέσα. Είναι πολύ γερό.

Να προλάβεις το ξέφτισμα των σxοινιών: Τύλιξε τις άκρες τους με νήμα, για να σταματήσει το ξήλωμά τους.

Να κρεμάσεις ένα μικρό κάδρο στον τοίχο: Χρησιμοποίησε το νήμα αντί για σύρμα στην πλάτη της κορνίζας που θέλεις να κρεμάσεις.

Να στεγανοποιήσεις υδραυλικές συνδέσεις. Αν είσαι ο μάστορας του σπιτιού και τύχει να ξεμείνεις από ταινία τεφλόν, μπορείς να πετύχεις την επιθυμητή στεγανότητα χρησιμοποιώντας μπόλικο οδοντικό νήμα (για παράδειγμα, να σφίξεις τη χαλαρή σύνδεση του λάστιχου ποτίσματος με τη βρύση).

Να δέσεις μικρά δέματα, όταν δεν έχεις σπάγκο: Απλώς θα χρειαστεί να φέρεις περισσότερες βόλτες με το νήμα από ό,τι με τον σπάγκο.

Να το χρησιμοποιήσεις αντί για κορδόνι παπουτσιών.

Συν μία ακόμα ιδέα για ψαράδες:

Να αντικαταστήσεις με το νήμα μια σπασμένη πετονιά στο καλάμι ψαρέματος.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα