1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τι μέλλει γενέσθαι με τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

τι-μέλλει-γενέσθαι-με-τα-αναδρομικά-στ

Τι μέλλει γενέσθαι με τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Έρχονται πληρωμές.

Ειδήσεις: Νέα δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για επιστροφές αναδρομικών ποσών από μειώσεις και Δώρα στις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα με τόκο 6%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, «παράθυρο» για αναδρομικά από μειώσεις και Δώρα στις επικουρικές συντάξεις και σε συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει προσφυγή ανοίγει απόφαση «βόμβα» που εξέδωσε το 30ό Πρωτοδικείο Αθήνας, με την οποία δικαίωσε 23 συνταξιούχους με επιστροφές έως 3.487 ευρώ, με το σκεπτικό ότι οι αξιώσεις τους δεν έχουν αποσβεστεί επειδή πέρυσι μαζί με τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις θα έπρεπε να πληρωθούν και τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις μαζί με τα Δώρα.

Τα ποσά που θα λάβουν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι περιλαμβάνουν τις επιστροφές 11 μηνών από μειώσεις των Νόμων 4051 και 4093 καθώς και από την ολοσχερή κατάργηση των Δώρων εορτών και επιδόματος αδείας που ελάμβαναν ως το 2012 στις επικουρικές τους συντάξεις.

Όπως δημοσιεύει το newsbomb.gr, το 30ό Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπ’ αριθμόν 7364/2021 απόφασή του που ανακοινώθηκε χθες μέσω της ΕΝΥΠΕΚΚ κρίνει ότι δεν αποδεικνύεται ότι έχει επέλθει απόσβεση της ενοχής του ΕΤΕΑΕΠ να καταβάλει τα ανάλογα ποσά στους συνταξιούχους από τη στιγμή που δεν έχουν επιστραφεί οι αντισυνταγματικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, «με τη διάταξη του άρθρου 114 του Ν. 4714/2020, αποφασίστηκε η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων μόνο, και όχι επικουρικών, συντάξεων, ενώ, άλλωστε, ούτε ο εναγόμενος Φορέας επικαλείται, ούτε βεβαίως αποδεικνύει ότι εν προκειμένω έχουν καταβληθεί στους ενάγοντες τα οφειλόμενα ποσά και ότι ως εκ τούτου έχει επέλθει απόσβεση της ενοχής. Τα προαναφερθέντα δε ποσά οφείλει το εναγόμενο νομιμοτόκως, ήτοι με επιτόκιο 6%».

Η δικαστική απόφαση έκρινε ότι «δεν υπάρχει απόσβεση για τις πληρωμές αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις» και τα ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιστραφούν όπως προβλέπουν οι αποφάσεις 2287-2288 του ΣτΕ σε κύριες και επικουρικές για ένα διάστημα 11 μηνών που προσδιορίστηκε με την 1439/2020 απόφαση του ΣτΕ κατόπιν πιλοτικής δίκης.

Με την απόφαση «βόμβα» περίπου 350.000 συνταξιούχοι που έχουν εκκρεμείς δίκες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν τα αναδρομικά στις επικουρικές και τα Δώρα για το 11μηνο 2015-2016 με τόκο 6%. Επιπλέον, οι 450.000 συνταξιούχοι που δεν έχουν κάνει αγωγές έχουν μεγάλες πιθανότητες να δικαιωθούν με αναδρομικά ποσά για τις περικοπές στις επικουρικές τους.

Τι μέλλει γενέσθαι με τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Όλες οι θέσεις εργασίας.

Το ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται στην τελική ευθεία για την έκδοση μία μεγάλη προκήρυξης, η οποία θα αφορά σχεδόν 1.600 μόνιμες προλήψεις σε δήμους.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και αναμένεται να αναρτηθεί στα μέσα του φθινοπώρου. Όπως αναφέρει η «Ημερησία» πηγές του ΑΣΕΠ προσδιόριζαν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στον Οκτώβριο.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα  και οι αιτήσεις από τους δικαιούχους – ενδιαφερόμενους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ κινείται στην επεξεργασία των τελευταίων λεπτομερειών της προκήρυξης.


Ειδικότητες

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν: ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών,ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

H προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Εισφορές ΕΦΚΑ

Αναδρομικά με τόκο για χιλιάδες δικαιούχους – Νέα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ

Ποιοι θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις έως 250 ευρώ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – ΟΠΕΚΑ Α21

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα