1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

Τεράστιο το δίκτυο Τούρκων κατασκόπων στην Ελλάδα – 1news.gr

Νέα μυστικά έγγραφα έρχονται στο φως τα οποία επιβεβαιώνουν (εκ νέου) την εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών και παρεμβατικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από την τουρκική ΜΙΤ (Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών, Milli İstihbarat Teşkilatı), καθώς και την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της. Αποκαλύπτεται επίσης και ο ρόλος ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό της ΜΙΤ.

Τα έγγραφα που αποκαλύπτει ο «κακός βραχνάς» του Ταγίπ Ερντογάν, Nordic Monitor και ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ξεγυμνώνουν το ότι οι εχθρικές πράξεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης στην επικράτεια μιας συμμαχικής χώρας του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν αμείωτες, καθώς η απειλή της αδιάκοπης επιδίωξης του Ταγίπ Ερντογάν να κυνηγά τους επικριτές του στο εξωτερικό, αμφισβητεί την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Σε ένα από τα έγγραφα, από την 26η Μαρτίου 2019, απαριθμούνται 568 άτομα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τους Τούρκους της ΜΙΤ και φέρεται να είχαν σχέση με το κίνημα του Φετουλάχ Γκουλέν, γι’ αυτό και διέφυγαν από την Τουρκία.

Σε ένα άλλο σχετικό μυστικό έγγραφο, ο Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος αντιτρομοκρατίας στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας στην Άγκυρα, στις 5 Νοεμβρίου 2019 ενημέρωσε για μια άλλη έκθεση πληροφοριών που συλλέχθηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι από τη MIT, αλλά από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές. Η τρισέλιδη έκθεση, που απαριθμούσε 47 Τούρκους υπηκόους που κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης στην Τουρκία, υποβλήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών από την τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Αστυνομία, τη MIT και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το δεύτερο αυτό έγγραφο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διπλωμάτες και προξενικούς υπαλλήλους που εργάζονται στην Ελλάδα ως μυστικούς πράκτορες, για να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες στο κράτος που τους φιλοξενεί.

Η Ελλάδα λόγω των συνόρων της με την Τουρκία, έχει χρησιμοποιηθεί ως σημαντικός προορισμός για τους επικριτές και τους αντιπάλους του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των Γκουλενιστών, για να ξεφύγουν από την οργή του.

Οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας, που ήδη τρέχουν επιχειρήσεις για τη συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιώντας άτομα που προέρχονται από τις μειονοτικές μουσουλμανικές ομάδες στην Ελλάδα, προφανώς έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ.

Τα μυστικά έγγραφα δείχνουν ότι η Τουρκία παρακολουθεί τους επικριτές της ακόμη και αφού καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο βάσει των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα