1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Τα σημάδια πρόωρης γήρανσης που ίσως δε γνωρίζετε

«Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον», έλεγαν πολύ σωστά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Το ίδιο ισχύει και για την γήρανση της επιδερμίδα μας, η οποία από πολύ νωρίς μας κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, με διάφορες ενδείξεις που συνήθως αγνοούμε μέσα στους έντονους ρυθμούς που ζούμε.

Ώσπου μια ωραία ημέρα αντικρύζουμε το είδωλο μας στον καθρέφτη και βλέπουμε να μας χαμογελά, ο άλλος μας εαυτός. Αυτός με τη θαμπή όψη, τις ρυτίδες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, τα λιγότερο ογκώδη χείλη, το διαφορετικό σχήμα προσώπου.

Είναι η στιγμή που αναρωτιόμαστε: “που πήγε η παλιά μου εικόνα;” Tι έγινε το οβάλ του προσώπου μου; Οι ενδείξεις έχουν γίνει πια αποδείξεις. Και μπορεί ίσως το μακιγιάζ μας να κρύβει τα πρώτα σημάδια του χρόνου, αλλά ο καθρέφτης μας το πρωί τα αναδεικνύει.

Όσο νωρίτερα τα αντιληφθούμε τόσο εύκολα θα τα αντιμετωπίσουμε. Ανακαλύψτε τα!

• Κηλίδες και δυσχρωμίες στη δεκαετία των 20 – 30: Θα πρέπει να σας αφυπνίσουν καθώς δηλώνουν την υψηλή έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία και αποτελούν τη λεγόμενη φωτογήρανση. Μπορείτε λοιπόν να την περιορίσετε και να επιβραδύνετε τη φθορά χρησιμοποιώντας ανελλιπώς ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος (SPF 30 και άνω), καθώς επίσης ένα προϊόν με βιταμίνη C για το πρωί που θα δράσει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και θα προστατεύσει το κολλαγόνο σας. Για το βράδυ η καλύτερη επιλογή ώστε μαζί με σας να ονειρεύεται και το δέρμα σας είναι μια τονωτική φόρμουλα με βάση τη ρετινόλη, που θα αναπλάσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας.

• Aίσθημα τραβήγματος: Η διαδικασία της γήρανσης, οδηγεί στην απώλεια της υγρασίας της επιδερμίδας και στη διαδοχική ξηρότητά της. Ως εκ τούτου, το δέρμα εμφανίζει ιδιαίτερη ευαισθησία και αίσθηση φαγούρας ή τραβήγματος. Η βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για την θρέψη και υγιή όψη της επιδερμίδας σας. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σας εντάξτε την ενυδατική φροντίδα στην καθημερινότητα σας από νεαρή ηλικία. Ενυδατικές συνθέσεις της αρεσκείας σας σε μορφή fluid ή κρεμοειδή θα γίνουν οι φύλακες-άγγελοι της υγρασίας σας.

• Αλλαγή στο σχήμα των ματιών και στην επιδερμίδα γύρω από αυτά: Με την πάροδο των χρόνων τα οστά αρχίζουν να υποχωρούν προς τα μέσα. Παρατηρείται ωστόσο προεξοχή στο εσωτερικό πάνω μέρος και στο εξωτερικό κάτω μέρος του κρανίου. Έτσι το σχήμα των ματιών τροποποιείται αντίστοιχα, από απόλυτα στρογγυλό σε πιο οριζόντιο. Επιπλέον, η έλλειψη σμηγματογόνων αδένων που αποτελούν το φυσικό λιπαντικό του δέρματος και οι αλλεπάλληλες καθημερινές μυϊκές συσπάσεις (περί τις 10.000), καταπονούν από πολύ νωρίς την εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη επιδερμίδα των ματιών.

Έτσι μαύροι κύκλοι, οιδήματα και οι περιβόητες «λεπτές γραμμές στο πόδι τις χήνας» αρχίζουν να αχνοφαίνονται. Για την πρόληψη και βελτίωση των πρώτων σημαδιών στα μάτια σας, συνιστάται η καθημερινή χρήση εξειδικευμένων προϊόντων με δραστικά συστατικά που η σύγχρονη κοσμετολογία μας διαθέτει τα τελευταία χρόνια. Τέτοια είναι το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια οι βιταμίνες C και Κ, η καφεΐνη το νιασιναμίδιο, η αλόη κ.α.

Ωστόσο η πιο ενδεδειγμένη αντιγηραντική συμβουλή, είναι να ξεχνάμε που και που τον χρόνο και να τον απολαμβάνουμε στιγμή προς στιγμή. Φροντίζουμε να βελτιώνουμε τα σημάδια που μας ενοχλούν αισθητικά, όμως δεχόμαστε με χαμόγελο τις μικροαλλαγές που παρατηρούμε στο πρόσωπο και το σώμα μας. Η νιότη πηγάζει από την ψυχολογία και όσο το θυμόμαστε αυτό, δε γερνάμε… απλά μεγαλώνουμε!

Ευδοκία Κορμακοπούλου
Αισθητικός-makeup artist
Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty  

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα