1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τα λάθη που κάνεις στη σχέση από απόσταση

Η σχέση από απόσταση είναι κανονική σχέση και το σωστό είναι να την αντιμετωπίζεις με αυτό τον τρόπο. Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι πρόκειται για μία προσωρινή διακοπή κατά την οποία απλώς κρατάς καθημερινή επαφή, κατά τ’ άλλα όμως μπορείς να παίζεις και με άλλους. Αν θέλεις όμως πραγματικά αυτή η σχέση να έχει happy ending, θα πρέπει να μεριμνάς γι’ αυτή.

Πώς λοιπόν καταστρέφεις τη σχέση σου;

Την υποτιμάς

Σκέφτεσαι πολύ «τι θα πει ο κόσμος» και ο κόσμος συνήθως λέει ότι η σχέση από απόσταση δεν είναι σχέση. Αν τους αφήνεις να σε επηρεάζουν, τότε η σχέση σου θα καταστρέφεται λίγο-λίγο.

Μπορεί ο σύντροφός σου να είναι μακριά, αυτό δε σημαίνει ότι σταματάς να είσαι δεμένος με τον άνθρωπό σου και αφοσιωμένος σ’ αυτόν. Δες το σαν τεστ για το πόσο δυνατή είναι η σχέση σας.

Προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα μεσ’ τη μαύρη νύχτα

Είναι απολύτως ανθρώπινο να μη θέλεις να κοιμηθείς με τη σκέψη ότι είστε τσακωμένοι με τον σύντροφό σου, ούτε εκείνος το ίδιο.

Σκέψου το όμως ρεαλιστικά. Το να λύσεις έναν τσακωμό χωρίς να είσαι με τον άλλο τετ-α-τετ είναι λίγο παράτολμο. Ενώ όταν είστε κοντά έχεις περισσότερα όπλα στη διάθεσή σου για να χαλαρώσεις την ατμόσφαιρα, όταν σας χωρίζουν χιλιόμετρα δεν έχεις αυτά τα εφόδια. Το μόνο που θέλεις είναι να βρεις το δίκιο σου, κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο την επόμενη με καθαρό κεφάλι.

Δεν προσέχεις αυτά που σου λέει

Η καλή επικοινωνία δεν ορίζεται από τη συχνότητα με την οποία μιλάτε με τον σύντροφό σου μέσα στην ημέρα, αλλά την ποιότητα. Μοιράσου, έστω και γραπτώς, αυτό που σε έχει στεναχωρήσει. Το βράδυ που θα κάτσετε να τα πείτε μπορεί να μη το θυμάσαι.

Προσπαθείς να επικοινωνείς ανά μισή ώρα

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι το ίδιο να μένετε με κάποιον μαζί ή κοντά με το να πρέπει να ταξιδέψετε για να τον δείτε. Όταν ο άλλος είναι μακριά, δεν θα τον δεις το βράδυ, δε θα περάσετε χρόνο μαζί. Η λύση όμως δεν είναι να μιλάτε όλη μέρα. Αν η σχέση είναι υγιής και υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει αυτό επειδή σας χωρίζει η απόσταση. Εξακολουθείτε να χρειάζεστε και οι δύο τον χώρο σας.

Αμελείτε την υπόλοιπη ζωή σας

Δεν είστε υποχρεωμένοι κάθε φορά που είστε σπίτι θα βάζετε κάμερα. Έχετε φίλους, συναδέλφους και ζωή. Επιπλέον πρέπει να το σκεφτείτε και λίγο πρακτικά. Εκείνος που έχει φύγει από τα πάτρια εδάφη, θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχει φτιάξει μία καθημερινότητα που θα του εγγυάται ψυχολογική σταθερότητα σε περίπτωση που τελικά χωρίσετε.

Μιλάτε πολύ λίγο

Σε μία σχέση είναι καλό να μιλάς και για τις μικρές καθημερινές ανούσιες λεπτομέρειες. Από τη μία δεν είναι λογικό να μοιράζεσαι κάθε μέρα με τον σύντροφό σου τις λεπτομέρειες της ίδιας καθημερινής ρουτίνας, αλλά κάτι αστείο που συνέβη π.χ. στη δουλειά είναι ωραίο να το πεις.

Δεν κάνετε βιντεοκλήσεις

Γιατί μην δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε κοντά εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία;

Την ώρα που μαγειρεύεις ή ενώ βλέπετε και οι δύο την αγαπημένη σας σειρά, βάλτε μία καμέρα και συμπεριφερθείτε σαν να ήσαστε κοντά. Κι όσον αφορά τις σειρές, ο σχολιασμός σε πραγματικό χρόνο είναι πολύ πιο διασκεδαστικός από το να κάνετε μετά μία σύνοψη.

Δεν κάνετε cyber sex

Μην το υποτιμάται το cyber sex∙ κάνει θαύματα. Αν σας πιάνουν οι ντροπές, ξεκινήστε με λίγο sexting κι όλα τ’ άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα