1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τα ΑΦΜ που μπορούν να κάνουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 22/6/2022 για ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Ειδήσεις NEWS: Με γοργούς ρυθμούς κινείται η υποβολή αιτήσεων στο Ροwer Ρass, καθώς ξεπέρασαν τις 650.000, όπως αναφέρεται στην τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα, το Power Pass άνοιξε και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 5 και 6.

Η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.


Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης

  • 1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  • 2. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.
  • 3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί:

* είτε να τα επιβεβαιώσει,

* είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» (https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.

  • 4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός.
  • 5. Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.
Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Επιπλέον, για όσους είναι υπόχρεοι να υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, είναι απαραίτητη η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πριν από την αίτηση για το Power Pass. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021.

Τα ΑΦΜ που μπορούν να κάνουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 22/6/2022 για ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Τελευταίες εξελίξεις.

Mε «ντόμινο» προκηρύξεων για μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στον Ιούνιο μόνο έχουν δημοσιευθεί ή ανακοινωθεί 6 προκηρύξεις που αφορούν σχεδόν 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, από τις 954 θέσεις εργασίας που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, οι 796 αφορούν μόνιμες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναμονή προς έκδοση είναι ακόμα μία προκήρυξη, της οποίας έχει εγκριθεί το προσχέδιο, και αφορά την πλήρωση μόνιμων θέσεων στη ΔΕΗ (www.dei.gr).

Η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ αφορά την πρόσληψη 393 ατόμων, σε όλη την Ελλάδα, και θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Η προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), αφορά την πρόσληψη 283 ατόμων, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στο υπουργείο Παιδείας, στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων καθώς και σε 13 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ). Η 3Κ/2022 έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών

Η προκήρυξη 4Κ/2022,  αφορά την πλήρωση 120 θέσεων, μόνιμου προσωπικού, στην ΕΛΣΤΑΤ καθώς και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού  Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η 3Κ/2022 έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Bαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 158  ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Έβρου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Λάρισας.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα

allazosyskevi.gov.gr : ΕΔΩ οι αιτήσεις για την επιδότηση – voucher 2022 ηλεκτρικών συσκευών

Κραυγαλέο… μπάχαλο με τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ – Οι αδικημένοι!! ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2022

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα