1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Στα 30 τα ραντεβού είναι πιο ωραία από ό,τι στα 20

Εκτός από τις Κυριακές που ακολουθούν εκείνα τα σαββατόβραδα που το αλκοόλ έρεε άφθονο αλλά εσύ είχες την ενέργεια να πας για μπάνιο και να συνεχίσεις τα τσίπουρα,  δεκαετία των είκοσι είναι λιγάκι υπερεκτιμημένη. Στα τριάντα έχεις το αβαντάζ του «έχω μάθει τη ζωή λίγο καλύτερα», οπότε δεν είσαι τόσο νουμπάς. Προφανώς αυτό έχει εφαρμογή και στον κόσμο του dating.

Καταλαβαίνεις πιο άμεσα αν ο άλλος δεν αξίζει

Ιδανικά, άπαξ και έφτασες την ηλικία των 30, λίγο πολύ έχεις φτιάξει μέσα στο μυαλό σου το Πορτραίτο του Ανθρώπου Που Δεν Κάνει. Μπορείς να καταλάβεις από το πρώτο ραντεβού -αν όχι από τα πρώτα μηνύματα- αν ο άλλος θέλει πραγματικά να σε γνωρίσει ή απλά να χαζοπαίξει. Δεν είναι κάποιου είδους ικανότητα, απλώς όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο επιφυλακτικός-ή γίνεσαι και τόσο περισσότερο παρατηρείς λεπτομέρειες που άλλοτε θα προσπερνούσες.

Δεν βάζεις τόσο ψηλά την εμφάνιση

Δεν είναι ότι δε σε ενδιαφέρει, απλώς δεν είναι το πρώτο πράγμα που θέλεις να τσεκάρεις στη λίστα σου. Πρώτα από όλα σε ενδιαφέρει να επικοινωνείς σε πνευματικό επίπεδο με τον-ην άλλο-η κι ας μην είναι μελαχρινός-ή.

Ξέρεις τι θέλεις

Στη δεκαετία των είκοσι ακόμα πειραματίζεσαι. Δεν ξέρεις αν θέλεις κάποιον-α με χιούμορ, κάποιον-α σοβαρό, κάποιον ανέμελο ή κάποια που έχει επικεντρωθεί στην καριέρα του-ης. Τώρα ξέρεις και δε χάνεις τον χρόνο σου σε ανούσια ραντεβού.

Δε σε πιέζει κανείς να βρεις τον- εκλεκτό-ή

Στη δεκαετία των είκοσι τα βλέπεις όλα λίγο πιο παραμυθένια. Είσαι ακόμα επηρεασμένος-ή από τις ιστορίες που σου λένε να βρεις το άλλο σου μισό και τελικά αναλώνεσαι σε ανθρώπους που νομίζεις ότι είναι το άλλο σου μισό ενώ εσύ καλά-καλά δεν ξέρεις ακόμα ποιος-α είσαι. Τώρα όμως έχεις ζωή για να περιμένεις έναν έρωτα να σου γεμίσει το κενό.

Δε σε ενδιαφέρει να «αλλάξεις» κανέναν

Κάποτε αυτό ήταν δελεαστικό. Ίσως ήταν και κάποιας μορφής πρόκληση για εσένα. Ήθελες να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι έχεις αυτό το κάτι που θα κάνει κάποιον να πάρει τη στροφή των 180 μοιρών. Τώρα ξέρεις ότι αν κάποιος θέλει να αλλάξει, εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Λες αλήθειες στον εαυτό σου

Γνωρίζεσαι με κάποιον-α και ξέρεις ότι αυτό που θέλετε ο ένας από τον άλλο είναι το κόνσεπτ «φίλοι με πλεονεκτήματα» -δεν λες ψέματα στον εαυτό σου ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Τότε συμπεριφέρεσαι αναλόγως∙ δεν επενδύεις συναισθηματικά. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο σοβαρό, δίνεις περισσότερο χρόνο και ενδιαφέρον.

Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση

Όλα αυτά που έχεις μάθει μετά από μία δεκαετία στον κόσμο του dating σε έχουν βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Έχεις μάθει να μην υπεραναλύεις (τόσο) συμπεριφορές και καταστάσεις, έχεις μάθει πότε να κόβεις επικοινωνία, έχεις αποκτήσει άλλον αέρα. Γιατί τώρα δεν μπορεί να σε κάνει ένας τοξικός άνθρωπος να τον ερωτευτείς.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα