1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό


Πολλές συνταγές ζητούν μαλακό βούτυρο. Τι είναι το μαλακό βούτυρο; Είναι αυτό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαραίτητο σε διάφορα μείγματα όπως του κέικ, των cupcakes ή μιας γλυκιάς πίτας

Όταν το βούτυρο είναι μαλακωμένο ανακατεύεται σωστά με τη ζάχαρη και με το χτύπημα μετατρέπεται σε μια αχνοκίτρινη κρέμα με υφή σαντιγής. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, γιατί λιώνει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και το μείγμα γίνεται ξεκινάει να διογκώνεται ήδη από το χτύπημα και έχουμε στο τέλος αέρινο, φουσκωτό και αφράτο κέικ.

Επίσης, είναι ιδανικό για βουτυρόκρεμα, frosting ή για αρωματικά βούτυρα.

Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και είναι παγωμένο;

Εδώ έχω 5 μυστικά, για να κάνεις γρήγορα το βούτυρο μαλακό.

  1. Τρίψε το παγωμένο στον χοντρό τρίφτη και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου.

2) Ψιλόκοψε το με μαχαίρι σε μικρά κομματάκια και σε 5′ είναι έτοιμο να ανακατευτεί σε όλα τα μείγματα.

3) Βάλε το σε σακουλάκι τροφίμων. Χτύπησέ το με τον πλάστη ή με άλλο βαρύ αντικείμενο να γίνει πλατύ και πολύ λεπτό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μείγμα σφολιάτας.

4) Βάλε 2 φλ. νερό σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και σε 2-3′ αυτό θα πάρει βράση. Βάλε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα άλλο φαρδύ μπολ. Ακούμπησε το μπολ με το βούτυρο δίπλα σε αυτό με το βραστό νερό και κλείσε την πόρτα του φούρνου.

Χωρίς να βάλεις σε λειτουργία το φούρνο, το βούτυρο θα μαλακώσει σε λίγα λεπτά από τους καυτούς ατμούς του νερού.

5) Τέλος, μπορείς να βάλεις το βούτυρο σε μπεν μαρί για να μαλακώσει. Προσοχή μην λιώσει γιατί θα αλλάξει η σύσταση του μίγματος και αν πρόκειται για κέικ, το κέικ δεν θα πάρει όγκο στο τέλος.

Πολλές γλυκές συνταγές, εκτός από μαλακό βούτυρο, θέλουν και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξεχάσατε να τα βγάλατε από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να τα φέρετε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην ξεχνάτε ότι πάντα εδώ για εσάς και αγαπώ να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Εδώ θα βρείτε όλα τα υπόλοιπα μυστικά μου, για να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Διαβάστε παρακάτω και όλα μυστικά για το μπεν μαρί και το λιώσιμο της σοκολάτας.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα