1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να κρατήσεις τις μύγες μακριά από το σπίτι και το τραπέζι

Ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες του καλοκαιριού είναι οι μύγες που δεν μας αφήνουν σε ησυχία, είτε μέσα στο σπίτι, είτε όταν καθόμαστε να φάμε σε εξωτερικό χώρο.

Όταν μιλάμε για φυσικούς τρόπους για να απωθούμε τις μύγες, αυτό που πραγματικά θέλουμε να μάθουμε είναι πώς να τις απωθούμε ή να απαλλαγούμε από τις μύγες χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά.

Πρώτα απ’ όλες, ορισμένες λύσεις δεν είναι και τόσο… πρακτικές:

1. Κρεμάστε τις σακούλες με νερό

Μια διαφανής σακούλα με νερό αντανακλά το φως και μπερδεύει τις μύγες, αλλά είναι μια μέθοδος που δεν λειτουργεί με όλες. Για να πετύχει αυτό το κόλπο θα πρέπει να κρεμάσετε πολλές τέτοιες σακούλες για να δημιουργήσετε ένα εφέ που θα τρελάνει τις μύγες, αλλά μάλλον θα είναι αστείο ως θέαμα.

2. Κεριά Citronella

Η citronella είναι πολύ απωθητική για τις μύγα, αλλά λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο σε μια μικρή περιοχή ανά κερί. Όπως και με τις σακούλες, έτσι και με τα κεριά σιτρονέλας, θα έπρεπε να ανάψετε τόσα πολλά για να έχετε αποτέλεσμα, ώστε ούτε αυτή είναι πραγματικά μια βιώσιμη λύση.

3. Χρησιμοποιήστε παγίδες για μύγες

Δεδομένου ότι οι παγίδες αυτές προσελκύουν πραγματικά τις μύγες, συνιστάται να τις τοποθετήσετε όσο πιο μακριά γίνεται από το σημείο που δεν θέλετε να βρίσκονται. Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα ζάχαρης νερού για να προσελκύσετε μύγες στην παγίδα. Μόλις παγιδευτούν και πεθάνουν θα αρχίσουν να προσελκύουν ακόμα περισσότερες, οπότε θα… γεμίσετε μύγες παντού!

4. Βάλτε κίτρινους λαμπτήρες

Μελέτες έχουν δείξει ότι το κίτρινο χρώμα είναι το νούμερο ένα χρώμα που απωθεί τις μύγες. Δυστυχώς, και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιβάλλετε τον χώρο με τέτοιους λαμπτήρες για να έχει οποιοδήποτε πραγματικό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω λύσεις είναι πιο πρακτικές και αποτελεσματικές:

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος για να απωθήσετε τις μύγες είναι να μην τις προσελκύσετε εξαρχής!

Οι μύγες προσελκύονται από διάφορα πράγματα, αλλά υπάρχουν μερικά που είναι πιο πιθανό να τις προσελκύσουν. Η απαλλαγή από αυτά είναι η καλύτερη άμυνα απέναντί τους.:

5. Καθαρίστε καλά και συχνά τα δοχεία απορριμμάτων

Είναι μακράν το σημείο που προσελκύει πιο πολύ από κάθε άλλο τις μύγες. Στα σκουπίδια, μια μύγα αφήνει τα αυγά της για να εκκολαφθούν σε σκουλήκια. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να διατηρείτε την περιοχή με τα σκουπίδια όσο πιο καθαρή γίνεται. Δηλαδή έξω από δοχεία απορριμμάτων να καθαρίζετε καλά, ενώ καλό είναι να ΜΗΝ αφήνετε για ώρες στα σκουπίδια υπολείμματα φαγητών ή τροφών που αποσυντίθενται. Καλό είναι να βγάζετε άμεσα από το σπίτι τέτοιου είδους σκουπίδια και να τα πετάτε στους κάδους του δρόμου.

7. Καθαρίστε τα περιττώματα κατοικίδιων ζώων στην αυλή σας

Οι μύγες λατρεύουν τα κόπρανα! Ο καθαρισμός τους από την αυλή σας θα σας σώσει.

8. Χρησιμοποιήστε μπλε λαμπτήρες φωτισμού

Οι μύγες μπορεί να μισούν το κίτρινο, αλλά αγαπούν το μπλε χρώμα. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι οι μύγες είναι πιο πιθανό να προσελκύονται σε κάτι που είναι μπλε. Έτσι, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις παγίδες φωτός που έχουν μπλε φωτισμό, φροντίστε να την κρεμάσετε όσο πιο μακριά είναι δυνατόν. Αυτό θα τραβήξει τις μύγες σε αυτό το σημείο και μακριά από εκεί που δεν τις θέλετε.

Πηγή: https://insightpest.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνεις τα κουνούπια!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα