1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων σωστά και με ασφάλεια




  • Μιχάλης Θερμόπουλος


Εδώ και χρόνια ο φούρνος μικροκυμάτων έχει μπει στα περισσότερα σπίτια. Είναι μία από τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε πιο συχνά και γι’ αυτό λερώνεται πολύ περισσότερο από άλλες.











Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας εκπέμπει δυσάρεστες οσμές και είναι γεμάτος με πιτσιλιές από διάφορα φαγητά που ζεστάνατε, τότε ήρθε η ώρα να τον καθαρίσετε σωστά.

Τι θα χρειαστείτε

  • Ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ασφαλές για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων (πρέπει να χωράει περίπου 4 φλιτζάνια υγρού)
  • Ξύδι ή σαπούνι πιάτων
  • Χαρτί κουζίνας ή καθαρό πανί
  • Ένα λειαντικό σφουγγάρι
  • Απολυμαντικό καθαριστικό

Πώς να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων

Βήμα 1 – Γεμίστε το μπολ με ένα φλιτζάνι νερό και 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Εάν δεν έχετε ξύδι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων.

Βήμα 2 – Αφήστε το διάλυμα να “μαγειρευτεί” στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα έως δύο λεπτά. Εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων 1.200 watt ή υψηλότερο, πιθανότατα θα είναι αρκετό ένα έως ενάμισι λεπτό. Ωστόσο, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων 700 watt, θα χρειαστεί να θερμάνετε το διάλυμα για περισσότερο (περίπου δύο λεπτά). Σκοπός είναι να παράγει ατμό αλλά να μην βράσει ή να χυθεί έξω από το μπολ.

Βήμα 3 – Μόλις τελειώσει ο χρόνος, κρατήστε την πόρτα κλειστή για περίπου τρία λεπτά και αφήστε τον ατμό να ζεστάνει το κάτω μέρος, τις πλευρές και την οροφή του φούρνου μικροκυμάτων σας.

Βήμα 4 – Αφού τελειώσουν τα τρία λεπτά, αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ, καθώς θα είναι καυτό.

Βήμα 5 – Σκουπίστε όλες τις πλευρές με χαρτί κουζίνας ή με το πανί και χρησιμοποιήστε ένα λειαντικό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα επίμονα, κολλημένα τρόφιμα.

Βήμα 6 – Πλύνετε με το χέρι την περιστρεφόμενη πλάκα με σαπούνι και νερό. Αυτή μπορείτε να την πλύνετε και στο πλυντήριο πιάτων.

Βήμα 7 – Καθαρίστε το εξωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων, τα κουμπιά και την οθόνη με χαρτί κουζίνας ή πανί που έχετε ρίξει λίγο απολυμαντικό καθαριστικό ή σαπούνι και νερό. Μην ψεκάζετε το καθαριστικό απευθείας στο φούρνο μικροκυμάτων γιατί μπορεί να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού. Ψεκάστε το καθαριστικό πάνω στο πανί και, στη συνέχεια, σκουπίστε το εξωτερικό, τα κουμπιά και το πλαίσιο οθόνης του φούρνου μικροκυμάτων.

Συμβουλές

  • Εάν δεν έχετε σαπούνι πιάτων ή ξύδι, μπορείτε να κόψετε το μισό λεμόνι, να το βάλετε σε ένα μπολ γεμάτο νερό και να το “μαγειρέψετε” για πέντε λεπτά. Αυτή η επιλογή είναι η πιο φυσική και το ζεστό λεμόνι κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει ωραία για μερικές ώρες.
  • Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Να καλύπτετε πάντα τα τρόφιμα όταν τα ζεσταίνετε για να αποτρέψετε τις πιτσιλιές.

Πηγή: https://www.digitaltrends.com












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ













Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα