1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς θα σώσω τη σχέση μου;

Είναι σκληρό να διαπιστώνεις ότι κάτι πάει πολύ στραβά στη σχέση σου κι ότι υπάρχει δυσφορία. Εντούτοις δε θα πετύχεις τίποτα θρηνώντας. Δύο είναι οι λύσεις: ή θα χωρίσεις ή θα δράσεις.

Προβληματίσου

Πρώτα κάτσε και σκέψου σοβαρά. Τι σε ενοχλεί σε αυτή τη σχέση; Σε ενοχλεί που ο σύντροφός σου δουλεύει πολλές ώρες; Σε ενοχλεί που ο σύντροφός σου γκρινιάζει που δουλεύεις πολλές ώρες; Φοβάσαι ότι σε απατά; Νιώθεις ότι πάει να σβήσει η φλόγα; Μόλις καταλάβεις τι ακριβώς σε απογοητεύει στη σχέση θα βρεις και το τρόπο να το εξοντώσεις.

Μοιράσου αυτούς τους προβληματισμούς

Το επόμενο βήμα είναι να συζητήσεις με τον σύντροφό σου τα συμπεράσματα που έβγαλες. Η συζήτηση σαφώς και θα είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να πάρεις την απόφαση να την κάνεις. Άνοιξε τα χαρτιά σου, δεν είναι παιχνίδι η σχέση, είναι κάτι που χρειάζεται δουλειά. Το πιο πιθανό είναι ο άνθρωπός σου να μην έχει καταλάβει τι μπορεί να σε έχει ενοχλήσει -εδώ υπάρχει πιθανότητα να μην είχες καταλάβει εσύ τι σε ενοχλούσε. Εξήγησε ότι εδώ που έχετε φτάσει, είτε θα προσπαθήσετε να κάνετε τη σχέση να δδουλέψει, είτε θα χωρίσετε.

Αναρωτήσου τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου

Αφού ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε ενοχλείς τη σχέση, συζήτα με τον σύντροφό σου πώς θα δράσετε. Θα προσαρμόσετε έτσι το πρόγραμμά σας ώστε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί; Θα παραδεχτεί ότι σε απάτησε και θα προχωρήσετε (αν το έκανε); Θα κάνετε κάτι για να φουντώσει πάλι η φλόγα, όπως να προσθέσετε λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητά σας;

Παρατήρησε

Τώρα ήρθε η ώρα να δεις πώς θα κυλήσει η σχέση μετά τα μέτρα που πήρατε. Λογικά, θα βελτιωθεί, αλλά δεν είναι κι απίθανο να μην αλλάξει τίποτα. Αν δεν αλλάξει, ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα.

Πάρε λίγο χρόνο

Εξήγησε στον σύντροφό σου ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο. Κάποιες φορές το διάλειμμα βοηθά τη σχέση. Αν περάσετε μία εβδομάδα ο ένας μακριά από τον άλλο, θα δείτε αν θα λείψετε ο ένας στον άλλο. Κι όχι μόνο. Θα δείτε τη σχέση πιο καθαρά αν δεν είστε μαζί.

Επαναπροσδιόρισε τους προβληματισμούς σου

Αφού δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να καταλάβεις τι σου έφταιγε πραγματικά, κι αν τα μέτρα που πήρατε απέδωσαν. Στην περίπτωση που δεν είδες αποτέλεσμα, τότε πρέπει να το μοιραστείς με τον σύντροφό σου. Μπορεί να στεναχωρηθεί, αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής. Μετά διερωτήσου, θέλεις να συνεχίσεις να προσπαθείς; Είσαι ακόμα ερωτευμένος/η;

Έκανες ό,τι μπορούσες;

Αν τελικά αυτή η συζήτηση καταλήξει στο ότι είστε ερωτευμένοι και θέλετε η σχέση να δουλέψει, τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσετε αυτά που σας «χαλάνε». Και να ξαναπάρετε τα μέτρα σας.

Αξίζει άλλο χρόνο και ενέργεια;

Μήπως τελικά είναι πρόβλημα δικό του/ης και δεν είναι πρόβλημα της σχέσης; Αν συμβαίνει τότε πρέπει να αναρωτηθείς αν αξίζει να συνεχίζεις να προσπαθείς ή αν πρέπει να πάρεις απόφαση ότι έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα