1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα (ξανα)εμπιστευτείς αν σε πλήγωσε μια απιστία

Είχες μία σχέση, έμαθες ότι ο άνθρωπος που αγάπησες σε πρόδωσε, χώρισες, τον ξεπέρασες και τώρα νιώθεις σχετικά έτοιμος-η να βγεις στο σεργιάνι. Νιώθεις όμως άγχος, φόβο δέσμευσης και έχεις αμφιβολίες. Είναι λογικό. Φοβάσαι ότι θα σε προδώσουν ξανά.

Δε θα νιώθεις έτσι όμως για πάντα. Θα γνωρίσεις καλύτερα τον άνθρωπο που βγαίνεις πριν γίνεις συναισθηματικά ευάλωτος-ή. Και θα έχεις αυτά στον νου σου:

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αξίζουν -ίσως είναι λίγοι, αλλά αξίζουν

Όταν ο άνθρωπος που αγάπησες σε πρόδωσε κάτι που ίσως σκέφτηκες ήταν ότι δεν θα καταφέρεις να εμπιστευτείς ξανά. Εξάλλου, αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον έρωτα της ζωής σου, τότε ποιον θα εμπιστευτείς; Είναι λογικό να πέφτεις σε αυτό το γαϊτανάκι σκέψεων. Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γνωρίσεις έναν γλυκύτατο άνθρωπο που θα σου φέρεται υπέροχα.

Το κέρατο λέει πολλά για εκείνον που κεράτωσε, όχι για εκείνον που κερατώθηκε

Είναι πολύ πιθανό αφού έμαθες ότι ο σύντροφός σου σε πρόδωσε και έκανε σεξ με άλλον-η να σκεφτείς ότι κάτι έκανες λάθος και το προκάλεσες. Καλό είναι όμως να μην πέφτεις σε τέτοιες παγίδες. Προσπάθησε να μην το πάρεις τόσο προσωπικά -ένα τέτοιο συμβάν καθρεφτίζει τη συμπεριφορά του «θύτη» όχι του «θύματος».

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα αποκομίσεις τίποτα από την εμπειρία της απιστίας. Είναι σημαντικό να ανατρέξεις πίσω στη σχέση και να ψάξεις για εκείνα τα σημάδια που έκανες ότι δεν βλέπεις. Ίσως προσπαθούσε να ρίξει το φταίξιμο σε εσένα για τα λάθη του-ης και τώρα να έχεις την εντύπωση ότι φταις εσύ. Θυμήσου όμως ότι για τις πράξεις μας είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι.

Δεν σου αξίζει και εσένα λίγη ευτυχία;

Είναι λογικό η αυτοπεποίθησή σου να είναι τα τάρταρα αυτή τη στιγμή, αλλά να μην ξεχνάς ποτέ ότι σου αξίζει ευτυχία και αγάπη στη ζωή. Όπως έλεγε και η μαμά του Φόρεστ Γκαμπ, η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια -ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα σου τύχει. Ε, εσένα τώρα σου έκατσε αυτό με το πορτοκάλι, τι να κάνουμε.

Δες το από τη θετική πλευρά

Ίσως μετά από αυτή τη σχέση να επαναπροσδιόρισες τα στάνταρ σου. Έχεις άλλες προσδοκίες τώρα, βάζεις αλλού τα όριά σου. Υπάρχουν άνθρωποι που το συγχωρούν το κέρατο, εσύ τώρα κατάλαβες πως σε πληγώνει. Δεν είναι κακό στο επόμενο ραντεβού να αναφέρεις ότι το κέρατο δεν μπορείς να το ξεπεράσεις.

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται

Ένα από τα καλύτερα μαθήματα που παίρνεις από μία τέτοια εμπειρία είναι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος-η να δείξεις εμπιστοσύνη σε κάποιον από την αρχή. Χρειάζεται επικοινωνία, ειλικρίνεια, εντιμότητα και πράξεις για να χτιστεί η εμπιστοσύνη.

Θυμήσου ότι είναι λογικό να σου φαίνεται δύσκολο να εμπιστευτείς αυτή τη στιγμή έναν άνθρωπο που μόλις γνώρισες. Είναι λογικό να νιώθεις άγχος. Η εμπιστοσύνη σου προς τους ανθρώπους έχει κλονιστεί και θα σου πάρει κάμποσο καιρό να το ξεπεράσεις. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε για εσένα -και ίσως να συμπεριφέρεται έτσι γενικά στις σχέσεις του- και πάλι καλά που σου το έδειξε έστω και με αυτόν τον τρόπο. Δες το σαν ευλογία.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα