1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | 7 τέλεια φυσικά καθαριστικά για το σπίτι

Ξύδι, μαγειρική σόδα, αλάτι και άλλα πράγματα που έχετε στο σπίτι μπορούν να κάνουν θαύματα στο καθάρισμα επιφανειών και επίμονων λεκέδων.

Σπρέι λεβάντας για όλες τις χρήσεις

Αναμείξτε 1 κούπα χλιαρό νερό, 1 κούπα λευκό ξίδι, χυμό από 1/2 λεμόνι σουρωμένο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα άδειο μπουκάλι για σπρέι μισού λίτρου. Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου.

Καθαρισμός αλάτων με τη δύναμη του ξυδιού

Θα χρειαστείτε 1 κούπα λευκό ξύδι, 1 πανάκι, 1 παλιό σφουγγαράκι και 1 μπολ. Στεγνώστε καλά τον νεροχύτη, ρίξτε στο μπολ το ξύδι και βυθίστε το πανί. Καλύπτετε τα σημεία που έχουν άλατα με το πανί και αφήνετε για μια ώρα να δράσει. Αφαιρείτε το πανί και καθαρίζετε τα άλατα με το σφουγγαράκι. Επαναλαμβάνετε αν δεν έχουν αφαιρεθεί όλα τα άλατα. Δείτε το βίντεο:

Γκρέιπφρουτ και αλάτι για τη μπανιέρα

Κόψτε στη μέση ένα γκρέιπφρουτ και πασπαλίστε το με μπόλικο αλάτι. Βρέξτε την μπανιέρα σας και στη συνέχεια ρίξτε περιμετρικά 1/3 φλιτζανιού αλάτι. Χρησιμοποιήστε το γκρέιπφρουτ για να τρίψετε την μπανιέρα, ζουλώντας το ελαφρά στο σιφόνι και τη βρύση. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Καλαμποκάλευρο για τους λεκέδες στα χαλιά

Αναμίξτε ίσα μέρη καλαμποκάλευρου και νερού μέχρι να βγει μια παχύρρευστη πάστα. Εφαρμόστε το μίγμα στο λεκιασμένο σημείο στο χαλί, αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και βουρτσίστε με ένα στεγνό πανί το πρωί.

Κέτσαπ για τα μαγειρικά σκεύη

Πέρα από συνοδευτικό είναι και… καθαριστικό. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβακερό πανάκι, τρίψτε πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες και δείτε τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

Μαγειρική σόδα για τον φούρνο

Αν έχουν μείνει υπολείμματα από φαγητά στο φούρνο μπορείτε, ενώ ακόμα είναι ζεστός, να φτιάξετε μία πάστα από αλάτι και σόδα σε ίσα μέρη και να την τοποθετήσετε πάνω τους. Όταν ο φούρνος κρυώσει, απομακρύνετε το μίγμα και καθαρίζετε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί.

Λεμόνι για γυάλισμα

Φτιάξτε ένα φυσικό γυαλιστικό για τα έπιπλα αναμιγνύοντας ¼ κούπα χυμό από φρέσκο λεμόνι με ½ κούπα ελαιόλαδο. Αν θέλετε ένα φυσικό γυαλιστικό για τα χάλκινα σκεύη σας, φτιάξτε μια πάστα από ίσα μέρη χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα