1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | 12 τρόποι να πετάξεις την σαβούρα από το σπίτι

Όλοι μας έχουμε αντικείμενα στο σπίτι μας που δεν χρειαζόμαστε. Που, για την ακρίβεια, θα έπρεπε να έχουμε πετάξει στα σκουπίδια εδώ και πολύ καιρό. Και επειδή τώρα είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσεις και να αδειάσεις το σπίτι σου από περιττή σαβούρα που μαζεύει σκόνη – μπήκε η άνοιξη, δεν εννοούμε την καραντίνα – έχουμε μερικές συμβουλές για εσένα.

1. Μετακίνησε τα πάντα
Είναι το πρώτο βήμα, τουλάχιστον. Να πάρεις όλη την σαβούρα που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά, και να την τοποθετήσεις σε ένα άδειο δωμάτιο, ή σε μια αποθήκη. Μέσα σε τρεις μέρες, θα έχεις καταλάβει τι χρειάζεσαι και τι όχι.

2. Η μέθοδος της κρεμάστρας
Μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα για τα ρούχα σου, μόνο που θα χρειαστεί λίγο καιρό παραπάνω. Τοποθέτησε τις κρεμάστρες στην ντουλάπα σου όλες ανάποδα. Όταν φοράς ένα ρούχο, βαλ’ το πάλι πίσω και τοποθέτησε την κρεμάστρα κανονικά. Μέσα σε έναν με δύο μήνες, θα ξέρεις ποια ρούχα σου δεν φοράς, και μπορείς να τα ξεφορτωθείς.

3. Κοίτα το ντεκόρ σου
Και αποφάσισε τι θες να κρατήσεις, ή αν θες να κρατήσεις κάτι – και ο φουλ μινιμαλισμός άποψη είναι. Σε γενικές γραμμές, ένα διακοσμητικό αντικείμενο, από έναν πίνακα μέχρι ένα βάζο, πρέπει να σε κάνει να χαμογελάς ή να αισθάνεσαι κάτι όταν το κοιτάς. Αν ο λόγος ύπαρξής του είναι περισσότερο αισθητικός για το σπίτι και όχι για εσένα, τότε δεν το χρειάζεσαι.

4. Σκέψου αν μπορείς να χαρίσεις κάτι
Τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι εσύ μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιον γνωστό σου ή φίλο σου. Και, προφανώς, μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα – όταν τελειώσει η καραντίνα – να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι για να… αρπάξουν ό,τι θες να ξεφορτωθείς. Αυτό με λίγο αλκοόλ ακούγεται πολύ διασκεδαστικό, βασικά.

5. Εμπνεύσου
Δες φωτογραφίες με ιδέες για πιο μίνιμαλ ντεκόρ από αυτό που έχεις τώρα, και εστίασε ίσως για αρχή την προσοχή σου σε περιοχές του σπιτιού που σου φαίνονται πολύ φορτωμένες. Μπορείς να ξεκινήσεις να αδειάζεις άχρηστα αντικείμενα από εκεί.

6. Άδειασε το γραφείο σου (προαιρετικά)
Και λέμε προαιρετικά επειδή, εντάξει, όσες έρευνες κι αν βγουν που λένε ότι ένα άδειο γραφείο, που έχει πάνω μόνο ένα λάπτοπ, ένα χαρτί κι ένα στυλό είναι το πιο κατάλληλο για να είσαι παραγωγικός, το γραφείο είναι πολύ προσωπικός χώρος. Και πολλοί άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα όταν ο χώρος εργασίας τους είναι ένα «οργανωμένο χάος».

7. Για τα μεγάλα αντικείμενα…
…υπάρχει η κλασική, δοκιμασμένη και πάντα 100% επιτυχημένη στρατηγική του να τα αφήσεις στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε έναν κάδο. Μέσα σε λίγες ώρες, θα έχουν εξαφανιστεί και θα αναζητούν νέα ζωή. Καλοτάξιδα και μακριά από ‘σένα.

8. Ένα μπαίνει, ένα βγαίνει
Αν έχεις αρκετά μεγάλο πρόβλημα με το να μαζεύεις άχρηστα πράγματα, βάλε σε εφαρμογή αυτόν τον απλό κανόνα: Για κάθε πράγμα που βάζεις στο σπίτι σου, ένα άλλο πράγμα πρέπει να αποχωρεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να δώσεις σημασία σε αυτά που αλήθεια θες να έχεις στον χώρο σου.

9. Κάνε το challenge του μήνα
Κάθε μέρα του μήνα, πετάς και από ένα αντικείμενο που αντιστοιχεί στην ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη μέρα του μήνα πετάς ένα πράγμα, την δεύτερη δύο, κ.ο.κ. Μπορείς να πετάξεις το οτιδήποτε πιάνει χώρο, οπότε μην νομίζεις ότι είναι κάτι που θα σου αδειάσει το σπίτι. Πόσο μάλλον, είναι μια καλή αρχή για να συνειδητοποιήσεις αλήθεια πόσα άχρηστα πράγματα έχεις συσσωρεύσει.

10. Δοκίμασε το #Project333
Το #Project333 είναι άλλο ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για να οργανώσεις καλύτερα τα ρούχα σου και να ξεφορτωθείς αυτά που δεν φοράς. Διάλεξε 33 αντικείμενα ρουχισμού (ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και παπούτσια) και ντύσου μόνο με αυτά για 3 μήνες. Ώρα να διαλέξεις προσεκτικά.

11. Πιάσε ένα δωμάτιο την φορά
Ή και έναν μικρό χώρο την φορά, αν το δωμάτιο ολόκληρο σου φαίνεται βουνό. (Πάρε τον χρόνο σου γενικά, δεν σε τρέχει κανένας.) Μια φορά την εβδομάδα, λοιπόν, κάνε «επίθεση» σε ένα σημείο του σπιτιού, και για μία ώρα αφοσιώσου στο να ξεδιαλέγεις τι χρειάζεσαι και τι όχι.

12. Γενική συμβουλή: Άδειαζε
Αν θες να καθαρίσεις έναν χώρο, μην τον κοιτάς απλά και προσπαθείς να διαλέξεις στο μυαλό σου τι χρειάζεσαι. Το μυαλό παίζει πολλά παιχνίδια και θα φας όλο τον χρόνο σου με το να σκέφτεσαι πράγματα και να μην είσαι παραγωγικός. Όσο είναι δυνατό (εντάξει, σε ολόκληρο δωμάτιο δεν γίνεται), άδειαζε τον χώρο. Ντουλάπια, συρτάρια, αποθήκες—όλα έξω, και μετά πραγματικά θα μπορείς να καταλάβεις τι θες να κρατήσεις. Κυρίως επειδή θα συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν πολλά αντικείμενα που απλά βαριέσαι ακόμα και να μπεις στον κόπο να σκεφτείς να τα ξανασηκώσεις. Στα σκουπίδια, λοιπόν.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα