1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση

Δεν είναι πολύ δύσκολο να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση όταν γνωρίζεις κάποιον. Αρκεί να ξέρεις μερικούς απλούς κανόνες. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να τα καταφέρεις – είτε μιλάμε για έναν εντυπωσιασμό επαγγελματικό, φιλικό ή ρομαντικό.

1. Ίσια η πλάτη
Μην καμπουριάζεις. Ποτέ κανένας άνθρωπος που καμπούριαζε δεν κατάφερε να φανεί σίγουρος για τον εαυτό του. Και μην σκύβεις το κεφάλι.

2. Κοίτα τον κόσμο στα μάτια
Όταν μιλάς με κάποιον, φρόντιζε να τον κοιτάς στα μάτια. Αυτό δείχνει πως είσαι ειλικρινής αλλά επίσης θαρραλέος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για αυτά που λες.

3. Χαμογέλα
Ευγενικά και συγκρατημένα, όχι χαζοχαρούμενα. Ένα χαμόγελο μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες που το κατσούφιασμα κρατάει κλειδωμένες—και μία από αυτές τις πόρτες λέγεται «Ναι, θέλω να με φλερτάρεις».

4. Μίλα καθαρά
Μην μιλάς υπερβολικά γρήγορα, επειδή μπορεί να μην σε καταλαβαίνουν. Και δεν πρόκειται να κάνεις καλή εντύπωση σε κανέναν αν δεν καταλαβαίνει τι λες.

5. Ξεκίνα εσύ την κουβέντα
Βρες ένα θέμα ενδιαφέρον, «διάβασε» τον συνομιλητή σου και επίλεξε το κατάλληλο θέμα για να ξεκινήσεις την συζήτηση. Φρόντισε να είναι κάτι που να μπορείς να σηκώσεις το βάρος σου στην κουβέντα. Εναλλακτικά…

6. Ζήτα να μάθεις κάτι
Αν γνωρίζεις ότι ο συνομιλητής σου έχει ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε κάτι – ή αν δεν γνωρίζεις τι δουλειά κάνει – ζήτα του να σου μιλήσει για αυτό. Όλοι χαίρονται να νιώθουν ότι μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες, και ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να ρωτήσει για κάτι που δεν ξέρει δείχνει ότι δεν έχει ανασφάλειες.

7. Ρώτα την γνώμη του συνομιλητή σου για κάτι
Οι ιδανικές εκβάσεις είναι δύο. Είτε συμφωνείτε επί του θέματος – άρα πιο εύκολη συμπάθεια – είτε συμβαίνει ένα ενδιαφέρον ντιμπέιτ. Δεδομένου ότι του ζήτησες γνώμη για ένα θέμα που κι εσύ μπορείς να συζητήσεις με άνεση.

8. Μην ξεχνάς την γλώσσα του σώματος
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις αμυντική στάση (π.χ. σταυρωμένα χέρια), αλλά να είσαι στραμμένος προς τον συνομιλητή σου και οι κινήσεις σου να μην είναι απότομες. Πρέπει να εκπέμπεις φιλικότητα και ζεστασιά.

9. Φόρα κάτι που σου αρέσει
Αν φοράς ένα ρούχο μέσα στο οποίο νιώθεις τέλεια, τότε είναι πιο πιθανό να κάνεις καλύτερη εντύπωση. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι ένα ρούχο που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Ένα πολύ στενό τζιν, ας πούμε, μπορεί να δείχνει ωραίο, αλλά αν κάθε βήμα σού καίει τα μπούτια (και την διάθεση), να το βράσεις.

10. Κάνε ένα αστείο
Επειδή υπάρχουν λίγα πράγματα που θα είναι ποτέ πιο γοητευτικά από το καλό χιούμορ.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα