1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πώς θα κάνεις το Σαββατοκύριακο σου καλύτερο

Όλοι μας λαχταράμε να έρθει το Σαββατοκύριακο, και σχεδόν όλοι μας φτάνουμε μεσημεροαπόγευμα Κυριακής να λέμε «πως διάολο πέρασε έτσι, πάλι δεν κατάφερα να ξεκουραστώ».

Υποχρεώσεις, ανούσιες συναντήσεις και στιγμές σαπίλας είναι εν μέρει υπεύθυνες για αυτήν την κατάσταση, όμως μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι’ αυτό;

Βάλε πρόγραμμα

Αν όλη τη βδομάδα έπηζες και σκέφτηκες πως το Σαββατοκύριακο δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα, μάλλον σκέφτηκες λάθος. Είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις να κάνεις τίποτα αυτές τις δύο ημέρες και το πιθανότερο είναι να καταλήξεις να κάνεις από δω κι από εκεί μικρές δουλίτσες που θα σε φτάσουν Κυριακή βράδυ να απορείς πώς στο διάολο πέρασε έτσι ο χρόνος. Βάλε λοιπόν ένα πρόγραμμα με τις δουλειές που έχεις να κάνεις για να ξεμπερδέψεις γρήγορα.

Μην το παρακάνεις με τις δουλειές του σπιτιού

Ναι, μπορεί το «καθάρισε το σπίτι σου» να είναι η πιο στάνταρ συμβουλή που θα ακούσεις για το Σαββατοκύριακο όμως είναι πολύ καλύτερο να περάσεις το χρόνο σου τσεκάροντας ένα νέο μπαράκι ή καφέ, από το να κάθεσαι και να καθαρίζεις τις γωνίες με χλωρίνη.

Γενικά, μην «πήξεις»

Ναι, οι πετυχημένοι άνθρωποι, λένε, δουλεύουν και λίγο τα Σαββατοκύριακα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η δουλειά το Σαββατοκύριακο δεν είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσεις. Προσπάθησε λοιπόν να κρατήσεις ένα 24ωρο – τουλάχιστον – κατά το οποίο δε θα κάνεις τίποτα «εργασιακό».

Ανακάλυψε πράγματα που μπορείς να κάνεις κοντά σου

Φτιάξε λίστα με δραστηριότητες που «συμβαίνουν» τα Σαββατοκύριακα κοντά σου ή μέρη στα οποία δεν έχεις πάει ποτέ – π.χ. ένας οργανωμένος περίπατος στην πόλη, μια ξενάγηση σε αθηναϊκή γειτονιά, μια έκθεση σε γκαλερί, ένα νέο μουσείο, κάποιο μπαζάρ ρούχων, επίλεξε κάποια ή κάποιες από αυτές που σε ψήνουν περισσότερο και βγες έξω από το σπίτι.

Βρες χρόνο να ξεκουραστείς

Μπορεί να είναι δύσκολο να χαλαρώσεις το Σαββατοκύριακο όμως πρέπει. Κλείσε την τηλεόραση, μην τσεκάρεις social ή e-mails, μην γυρνάς πέρα δώθε στο σπίτι σαν την άδικη κατάρα. Γενικά μην κάνεις πράγματα που σε κουράζουν νοητικά, αλλά βρες μερικά λεπτά για έναν μεσημεριανό υπνάκο, ή το Σάββατο ή την Κυριακή. Το σώμα σου και το μυαλό σου θα σε ευγνωμονούν.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα για την εβδομάδα

Κυριακή βράδυ, χαλαρός, ξεκούραστος, ρίξε μια ματιά στην ατζέντα με το τι έχεις να κάνεις την επόμενη εβδομάδα στην προσωπική σου αλλά και την επαγγελματική σου ζωή, και χωρίς άγχος φτιάξε ένα πρόγραμμα για τις προσεχείς 2-3 ημέρες. Είναι προτιμότερο να το κάνεις σήμερα, παρά τη Δευτέρα.

Γυμνάσου

Τις καθημερινές (ίσως) να έχεις δικαιολογία. Τα Σαββατοκύριακα όμως; Καμία. Αφιέρωσε μία ώρα στο σώμα σου και είτε βγες για μια μεγάλη βόλτα στο περπατητό, είτε για τρέξιμο αν αντέχεις είτε – ακόμα καλύτερα – επένδυσε σε μια ώρα γυμναστικής ή γιόγκα ή πιλάτες ή χορού ή ό,τι άλλο σου αρέσει τελοσπάντων.

Δες κόσμο που πραγματικά θες να δεις

Γονείς, φίλους, συγγενείς και γενικά κόσμο που δεν έχεις χρόνο να δεις τις καθημερινές, αν και θέλεις. Κόσμο που θα σε κάνει να νιώσεις ωραία, κόσμο που δε θα σε βαρύνει με τα προβλήματά του. Φίλτραρε τις προτάσεις για συναντήσεις και κράτα/κανόνισε αυτές που πραγματικά θες να κάνεις, ακόμα και αν αυτό δυσαρεστήσει κάποιους.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα