1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Πού να δω τους φίλους μου με ασφάλεια;


της Ηρώς Κουνάδη

Το λέγαμε και πρόσφατα, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όλοι αυτές τις μέρες έχουμε λιγάκι τρελαθεί: Κάποιοι φοβούνται να βγουν, άλλοι αισθάνονται ότι το να μαζέψουν την παρέα στο σπίτι έχει μεγαλύτερο ρίσκο, και κάποιοι τέλος έχουν παραιτηθεί από τα πάντα και συνεχίζουν τις ζωές τους σαν να μην υπάρχει ιός. Αν εσύ και οι φίλοι σου δεν είστε σε αυτή την τελευταία κατηγορία, αλλά δεν θέλετε και να τα λέτε μόνο μέσα από βιντεοκλήσεις λες και έχουμε ξανά 2020, έχουμε μερικές ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Έξω στον καθαρό αέρα

Καταλαβαίνουμε πως όταν το θερμόμετρο δείχνει 5 βαθμούς, το να στήσετε πικνίκ στον λόφο του Στρέφη δεν είναι και η πιο δελεαστική ιδέα. Αφενός όμως στην Ελλάδα μένουμε, δεν θα ‘χει όλος ο χειμώνας τέτοιες απαγορευτικές θερμοκρασίες, αφετέρου το περπάτημα μπορεί μια χαρά να σας κρατήσει ζεστούς –και να σας εμπνεύσει και καλύτερα θέματα προς συζήτηση, δεν ίδρυσαν τυχαία κοτζάμ σχολή φιλοσοφίας οι αρχαίοι Περιπατητικοί. Ιδέες για το πού θα πάτε εντός Αθήνας έχουμε εδώ, λίγο εκτός (Πάρνηθα, Υμηττό και τα συμπαρομαρτούντα) εδώ, και γειτονιές που δεν είχες σκεφτεί ότι είναι αξιοπερπατήσιμες εδώ. 

Για καφεδάκια ή ποτάκια σε αυλές

Τα μπαρ και τα café της πόλης ξέρουν καλύτερα από σένα κι από εμάς πως όσο τα κρούσματα ανεβαίνουν τόσο οι εσωτερικοί τους χώροι φαντάζουν τρομακτικοί. Γι’ αυτό κι έχουν πια φροντίσει να εξοπλίσουν τις αυλές τους με σόμπες που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο αποτελεσματικές που δεν καταλαβαίνεις καν ότι κάθεσαι έξω στον καθαρό αέρα –και επομένως απειλείσαι λιγότερο από αερογενείς ιούς, ονόματα δε λέμε. Τέτοιες περιπτώσεις είναι το Paribaba στα Πετράλωνα, το Copal στου Ψυρρή, το Saorsa του Μεταξουργείου, το Τζώννυ Ντέπυ στον Χολαργό, και άλλα που έχουμε συγκεντρώσει εδώ κι εδώ. 

Στο σπίτι (με λίγη προσοχή)

Αν διαβάζεις τις δύο προηγούμενες παραγράφους και κρυώνεις μόνο που το σκέφτεσαι (σε νιώθουμε) το να μαζευτείτε στο σπίτι είναι μονόδρομος. Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τόσο επικίνδυνο αν τηρήσετε κάποια βασικά μέτρα, τύπου κάθεστε σε σχετική απόσταση μεταξύ σας, είστε όλοι εμβολιασμένοι και έχετε κάνει ο καθένας από ένα rapid test την προηγούμενη μέρα (πρόσεξε ότι ο σύνδεσμος εδώ δεν ήταν «ή», ήταν «και») και ανοίγετε κάθε μία ώρα ένα παράθυρο για 10 λεπτά να αερίζεται καλά ο χώρος. Λέμε μόνο τις ρεαλιστικές οδηγίες, γιατί ξέρουμε και από ιδία πείρα ότι μάσκα μέσα σε σπίτι δεν φόρεσε ποτέ κανείς. Πράγμα που μας φέρνει στην επόμενη και τελευταία πρότασή μας…

Σε χώρους που φοράμε συνέχεια μάσκες

Τα θέατρα είναι αυτή τη στιγμή η ασφαλέστερη επιλογή εξόδου, δεδομένου ότι όλοι φοράνε συνέχεια μάσκες, και εξαιρέσεις δεν υπάρχουν ούτε καν στην περίπτωση του «την κατέβασα για λίγο να φάω το ποπκόρν», όπως συμβαίνει στην δεύτερη ασφαλέστερη επιλογή σας, τον κινηματογράφο. Είναι λοιπόν καλή ιδέα να οργανώσεις την επόμενη έξοδο της παρέας σε ένα από τα άπειρα ενδιαφέροντα θέατρα που παίζουν αυτή τη στιγμή στην πόλη, ή σε ένα σινεμά –ει δυνατόν χωρίς ποπκόρν.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα