1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Δουλειά τον Αύγουστο: Πώς να την παλέψεις

Σε έναν δίκαιο κόσμο, όλα θα σταματούσαν να λειτουργούν τον Αύγουστο και όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαμε να κάνουμε διακοπές. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν είναι δίκαιος (και δεν είμαστε σίγουροι πως θα λειτουργούσε ένα τέτοιο πλάνο). Κάποιοι πρέπει να μείνουν πίσω και να φυλάνε το οχυρό, και αν φέτος ο κλήρος έπεσε σ’ εσένα, σου έχουμε επτά συμβουλές για να την παλέψεις καλύτερα.

Καφές, καφές, καφές
Είναι ο καλύτερός σου φίλος. Σε ξυπνάει το πρωί. Σε κρατάει ξύπνιο μέσα στην ημέρα. Είναι η μικρή σου ιεροτελεστία που σου λέει ότι όλα θα πάνε καλά.

Να τρως καλά
Το πρωινό μπορεί ή μπορεί και να μην είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, κάθε χρόνο βγαίνουν αντικρουόμενες έρευνες σχετικά με αυτό. Τον Αύγουστο που όλοι έχουν άδειες και εσύ δουλεύεις, όμως, πρέπει να τρως αρκετά καλό πρωινό για να σε κρατάει τις πρώτες αυτές δύσκολες ώρες της ημέρας.

Μην παραμελείς τον ύπνο
Θες αλήθεια να είσαι σαν ζόμπι το πρωί που θα πας στην δουλειά; Αν όχι, τότε πέσε για ύπνο νωρίς. Μην το παρακάνεις με τα ξενύχτια.

Πίεσε τον εαυτό σου να στρωθεί
Ναι, η δουλειά φαίνεται ακόμα πιο βουνό απ’ ό,τι συνήθως, και ναι, θα θες κάθε δέκα λεπτά να κάνεις διάλειμμα. Βασικά μπορεί να θες και να πας σπίτι σου να κοιμηθείς, κι αυτό κατανοητό. Αλλά το μεσημέρι αυτά τα αισθήματα θα γιγαντωθούν. Άρα δούλεψε όσο πιο σκληρά μπορείς νωρίς το πρωί.

Πέρνα τον ελεύθερο χρόνο σου στο κρεβάτι
Κάνεις δεν περιμένει από εσένα να έχεις χόμπι, ή ακόμα και άλλες ευθύνες μέσα στον Αύγουστο. Μπορεί να μην είσαι σε νησί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο μήνας είναι και κανονική καθημερινότητα.

Κάνε τακτικά διαλείμματα
Πεντάλεπτα και μικρά, ίσα να ξεπιάνεσαι. Και πίνε ένα μεγάλο, παγωμένο ποτήρι νερό στα διαλείμματά σου, για να μην στεγνώνεις. Κανείς δεν μπόρεσε να δουλέψει στεγνός.

Δες φίλους
Δεν γίνεται να είσαι ο μόνος που ξέμεινε στην πόλη. Και δεν έχουν κλείσει και όλα τα μπαράκια για διακοπές. Πάρε ένα τηλέφωνο, κάποιος μπορεί να νιώθει εξίσου μίζερα με εσένα, και να χρειάζεται κάποιον να μιλήσει.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα