1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πως να ξαναρυθμίσετε το θυροειδή σας, να κάψετε λίπος και να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας;


Μια υπολειτουργεία στη κατάσταση του θυροειδούς παρουσιάζεται όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκείς ποσότητες θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες ρυθμίζουν το μεταβολισμό του σώματος

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, κόπωση, κατάθλιψη, κακή συγκέντρωση, ξηρό δέρμα και δυσκοιλιότητα. Ο υποθυρεοειδισμός , αν δεν αντιμετωπιστεί, θα προκαλέσει δυσκολία στην απώλεια βάρους, οπότε είναι σημαντικό να τον διορθώσετε.

Όταν ένα άτομο παίρνει φάρμακα για θυρεοειδή εξακολουθεί να είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν και διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές για τη βελτίωση της επίδρασης του φαρμάκου και της βελτιώσης κάποιων συμπτωμάτων του υποθυρεοειδισμού. Πολύ συχνά, τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για τον υποθυρεοειδισμό, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλά από τα συμπτώματα του, παρόλου που οι εξετάσεις αίματος τους είναι φυσιολογικές. Μια συνδυασμένη θεραπεία, με διατροφή και αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνει αυτά συμπτώματα να ανήκουν στο παρελθόν!

Προσπαθήστε λοιπόν να ξαναρυθμίσετε το θυροειδή σας και έτσι να χάσετε βάρος αλλά και να ενεργοποιήσετε και το μεταβολισμό σας!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο υποθυρεοειδισμός προκαλείται από μια αυτοάνοση ασθένεια  που ονομάζεται Hashimoto. Αυτή έχει μια ισχυρή γενετική συνιστώσα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο θυρεοειδή αδένα, και εκεί είναι όπου τα λαχανικά και τα φρούτα μπορούν να δημιουργήσουν μια γροθιά για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Συμβουλές για μια υγιή λειτουργία του θυρεοειδή:

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Λόγω της φλεγμονής που παρατηρείται σε μια αυτοάνοση ασθένεια, είναι σημαντικό να μειώσετε τη φλεγμονή με αντι-οξειδωτικά τρόφιμα ττα οποία παρέχουν πολύτιμα φυτοθρεπτικά συστατικά.

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σελήνιο όπως είναι τα καρύδια, τα οστρακοειδή, τα αυγά, οι ηλιόσποροι και το σκόρδο θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν υγιή μεταβολισμό. Η περιεκτικότητα σε σελήνιο ποικίλλει στα τρόφιμα, ανάλογα με την περιεκτικότητα του εδάφους, όπου ορισμένες γεωγραφικές περιοχές είναι πολύ χαμηλές σε σελήνιο. Η ανεπάρκεια σε σελήνιο μπορεί να φανεί με μια εξέταση ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος αλλά και σε μια ανάλυση των μαλλιών και των νυχιών.

Η υγιή λειτουργία του θυροειδούς απαιτεί επίσης επαρκή επίπεδα ιωδίου, ένα ιχνοστοιχείο, που απαιτείται από το σώμα για την σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς. Τρόφιμα πλούσια σε ιώδιο  είναι τα φύκια, τα ψάρια, ο ανανάς,το ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι, το σπανάκι και το μαρούλι.

Το στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στις ορμόνες του θυρεοειδούς σας και να αναζωπυρώσει την αυτοάνοση δραστηριότητα. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε μέσα από τεχνικές διαχείρισης, όπως είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα,τα θερμά λουτρά, η άσκηση, η ανάγνωση και άλλες δραστηριότητες χαλάρωσης.

Η πλεονάζουσα φθοριούχα και βρωμιούχα έκθεση μπορεί να επηρεάσει την υγεία του θυρεοειδούς σας. Το φθόριο και το βρωμίδιο μπορούν να ληφθούν στο θυρεοειδή αδένα στη θέση του ιωδίου.

Αποφύγετε τη γλουτένη αν έχετε δυσανεξία. Υπάρχουν μια σειρά από μελέτες που δείχνουν οτι τα αυτοάνοσα νοσήματα, ιδίως η νόσος του Hashimoto, μπορεί να σχετίζεται με τη δυσανεξία στη γλουτένη ή τη κοιλιοκάκη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυσανεξία στη γλουτένη και τη κοιλιοκάκη .

Αποφύγετε τη ζάχαρη, τη καφεΐνη, τα εξευγενισμένα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα συντηρητικά, τα πρόσθετα και τα συνθετικά χρώματα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το λάδι καρύδας έχει δείξει σε ορισμένες μελέτες οτι μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση ενός υποτονικού θυρεοειδή.

Προσπαθήστε λοιπόν να ξαναρυθμίσετε το θυροειδή σας και έτσι να χάσετε βάρος αλλά και να ενεργοποιήσετε και το μεταβολισμό σας!

Πηγή: daddy-cool

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα