1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

“Οι Τούρκοι θέλουν να μας “σύρουν” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων” (ΒΙΝΤΕΟ) – 1news.gr

Τι δήλωσε για την “πολιτική κατευνασμού” στην Ανατολική Μεσόγειο;


Οκαθηγητής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, μιλάει στο ethnos.gr εφ’ όλης της ύλης και αναλύει κρίσιμα θέματα σχετικά με τα τρέχοντα ελληνοτουρκικά και γεωπολιτικά ζητήματα.
Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης μιλάει από την ακριτική Χίο όπου βρίσκεται στο ethnos.gr, με φόντο τα τουρκικά παράλια και απαντά σε κρίσιμες ερωτήσεις, δίνοντας σημαντικές επεξηγήσεις καθώς και απαντήσεις σχετικές με τις τελευταίες εξελίξεις της σοβαρής συγκυρίας που εθνικά διανύουμε.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τα γεωπολιτικά της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ανατολικής Μεσογείου, την «πολιτική κατευνασμού» που ακολουθήθηκε από ελληνικής πλευράς ανά τα χρόνια, την πρόσφατη πρόσκρουση των δύο πλοίων στο Ανατολικό Αιγαίο, τις διαφορετικές τοποθετήσεις Γερμανίας και Γαλλίας στην παραβατική και επιθετική συμπεριφορά της γείτονος χώρας, την ουδέτερη θέση του ΝΑΤΟ, τις καθυστερήσεις κυρώσεων από την Ε.Ε, τις θέσεις των Αμερικανών, τις επιδιώξεις των Τούρκων προκειμένου να «σύρουν» την Ελλάδα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, το «δικόγραφο» της Κυβέρνησης, την ελληνική στρατιωτική ικανότητα και αποφασιστικότητα, την πρόσφατη οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την σημαντικότητα μιας ανακήρυξης Οικονομικής Ζώνης με την Κύπρο.
Αναφέρεται επίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στο μεταναστευτικό, στις ΜΚΟ, στις οικονομικές επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης αμφότερων μελών καθώς και για πολλά άλλα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα ζητήματα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα