1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Οι ανοησίες που κάνουν αυτοί που θέλουν να χωρίσουν

Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Μπορεί μία σχέση να είναι παραδεισένια και να πλέουν και οι δύο σε πελάγη ευτυχίας και ξαφνικά κάτι να σπάσει και ο ένας από τους δύο να σταματήσει να είναι ερωτευμένος. Έλα όμως που δεν θέλει να πληγώσει τον σύντροφό του γιατί σαν άνθρωπο τον αγαπά ακόμα. Μία τρικυμία συναισθημάτων που για να χειριστεί κανείς πρέπει να είναι γκουρού των σχέσεων. Δεν είναι όμως όλοι γκουρού∙ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κοινοί θνητοί και δυσκολεύονται να βρουν την αιτία που φέρονται έτσι.

Περιορίζουν την επικοινωνία. Είναι το μεταβατικό στάδιο πριν από έναν χωρισμό. Αυτός που θέλει να χωρίσει αρχίζει και γίνεται ψυχρός. Σταματά να παίρνει τηλέφωνα, αργεί να απαντήσει στα μηνύματα. Αποφεύγει τις συζητήσεις που αφορούν τα συναισθήματά του ή τη σχέση. Είναι ανώριμο; Ναι. Είναι βάναυσο; Είναι. Δυστυχώς όμως είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε υποσυνείδητα πριν αντιληφθούμε ότι η σχέση δεν δουλεύει.

Το λένε εμμέσως από τα σόσιαλ. Αντί να κάνουν μία πολιτισμένη συζήτηση σαν ενήλικες που είναι για το τι πάει στραβά στη σχέση, κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να κριτικάρουν τον σύντροφό τους μέσα από παθητικά-επιθετικά ποστ. Και είναι τόσο θλιβερό να παραπονιέσαι για τη σχέση σου στα σόσιαλ.

«Ζηλεύουν». Είναι γνωστό ότι πριν αντιληφθεί κάποιος ότι θέλει να χωρίσει, δεδομένου ότι δεν είναι στον χαρακτήρα του να είναι ζηλιάρης, αρχίζει και ζηλεύει. Ωστόσο κάποιοι το κάνουν συνειδητά. Πάντως, είτε κάποιος το κάνει εν γνώσει του, είτε όχι, αποσκοπεί σε ένα πράγμα: να οδηγήσει τον σύντροφό του στα άκρα, μέχρι να πει «χωρίζουμε».

Μάλιστα, κάποιοι μπορεί να το πάνε κι ένα βήμα παρακάτω. Θα ψάξουν στοιχεία για να αποδείξουν ότι η σχέση τους τους απατά. Ναι, ορισμένοι άνθρωποι τόσο φοβούνται να χωρίσουν.

Ψάχνουν αφορμές για να τσακωθούν. Υπάρχουν και αυτοί που δεν θα κατηγορήσουν τον σύντροφό τους για απιστία, αλλά θα ψάχνουν καθημερινά τρόπους να διαπληκτιστούν. Περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα κάνει ένα λάθος (στη λίστα προστίθενται ασήμαντα λάθη) ο σύντροφός τους, για να αποδείξουν για ακόμα μία φορά πόσο δίκιο είχαν. Συνήθως, ο λόγος που το κάνουν είναι για να αποδείξουν πρώτα στον εαυτό τους   και μετά στη σχέση τους ότι πρέπει να χωρίσουν.

Αλλαξοπιστούν. Άλλοι φτάνουν μέχρι και στο σημείο να αρχίσουν να βγαίνουν με άλλους. Ωστόσο, αυτό είναι τρομερά βασανιστικό και για τους ίδιους. Δεν πληγώνουν μόνο τον σύντροφό τους, αλλά και τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Παραπονιούνται συνέχεια στην οικογένειά τους ή σε όποιον έχει την όρεξη να ακούσει. Δεν είναι παράλογο πού και πού να θέλει να γκρινιάξει κανείς για τη σχέση του. Για την ακρίβεια είναι ανθρώπινο. Ωστόσο, όταν τα παράπονα αυξάνονται εκθετικά κάθε μήνα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχουν μπει σε λειτουργία πτήσης στη σχέση.

Εκνευρίζονται με το παραμικρό. Κάποτε έβρισκαν γλυκούλια τα μικρά ψεγάδια του συντρόφου τους -άλλωστε τα ψεγάδια μας είναι αυτά που μας κάνουν μοναδικούς. Όταν θέλουν να χωρίσουν βρίσκουν αυτά τα ψεγάδια τρομερά ενοχλητικά. Και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που θέλουν πραγματικά είναι να χωρίσουν.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα