1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οδοντόβουρτσα: Αυτό είναι το αηδιαστικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι


Ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να αποθηκεύει την οδοντόβουρτσα μέσα σε πλαστικές θήκες και ειδικά προστατευτικά που πολλές φορές χρησιμοποιούμε στα ταξίδια. Δείτε γιατί αυτή η μέθοδος κάνει κακό στην υγεία σας.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικάνικη Μικροβιολογική Εταιρεία απέδειξε πως οι οδοντόβουρτσες που αποθηκεύονται σε κοινόχρηστα μπάνια γεμίζουν με βακτήρια και απειλούν την υγεία μας. Μπορεί η έρευνα να αφορά περισσότερο κοινόχρηστες τουαλέτες που συναντάμε συνήθως σε εστίες, κατασκηνώσεις και κάμπινγκ, όμως η έρευνα αυτή αναφέρεται και στα σπίτια με πολυμελείς οικογένειες.

Θέλει πολύ προσοχή στον τρόπο αποθήκευσης της οδοντόβουρτσας. Πρέπει να είναι σε ανοιχτό μέρος, χωρίς κάλυμμα, σε όρθια θέση και χωρίς να ακουμπάει με άλλη οδοντόβουρτσα.
Θέλει πολύ προσοχή στον τρόπο αποθήκευσης της οδοντόβουρτσας.

Η πρώτη οδοντόβουρτσα δημιουργήθηκε το 3000 π.Χ. και άρχισε να παίρνει τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα γύρω στον 14ο αιώνα. Στην Κίνα οι πρώτες οδοντόβουρτσες φτιάχνονταν από τρίχες αγριογούρουνου.

Οι επιστήμονες τονίζουν: «Με το να χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύετε στην πραγματικότητα την οδοντόβουρτσά σας αλλά αντιθέτως δημιουργείτε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων που αγαπάνε την υγρασία».

Από την άλλη μεριά και η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία συνιστά να αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας σε ανοιχτό περιβάλλον και όρθια θέση ώστε να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στις χρήσεις. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να μην ακουμπάνε οδοντόβουρτσες μεταξύ τους ώστε να μη μεταφέρονται βακτήρια από τη μια στην άλλη.

Προσοχή! Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγιεινή της οδοντόβουρτσας το προκαλεί η τουαλέτα. Όταν τραβάτε το καζανάκι πλήθος βακτηρίων τινάζονται με μεγάλη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν, λοιπόν, έχετε την οδοντόβουρτσα σε εμφανές σημείο υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να πλένουν τα δόντια τους με ένα μείγμα που έφτιαχναν από στάχτη από τις οπλές βοδιών, ελαφρόπετρα και μια πούδρα που έφτιαχναν από το κέλυφος των αυγών. Αντί για οδοντόβουρτσα χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλά τους.

Σε περίπτωση που συγκατοικείτε με άτομα τα οποία δεν γνωρίζετε τι κανόνες υγιεινής ακολουθούν στην τουαλέτα, προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί. Στεγνώστε την οδοντόβουρτσα πριν την αποθηκεύσετε και φροντίστε να την αλλάζετε κάθε 3 μήνες. Προτιμήστε να την αποθηκεύετε σε ένα ποτηράκι στο δωμάτιό σας παρά σε κλειστή θήκη, που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στα ταξίδια.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα