1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγροτικα Νεα

Ξεκίνησε η «γιορτή του τρύγου» στην Πιερία

Ο τρύγος είναι από τις πιο πανάρχαιες αγροτικές εργασίες, που απαιτεί γνώση για να αποφασίσουν την στιγμή που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς είναι γνωστό το κρασί γίνεται στο αμπέλι. Μια γνώση την κατέχουν καλά οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας. Όλα αρχίζουν με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες στο αμπέλι ώστε να τρυγηθούν εξαιρετικά σταφύλια υψηλής ποιότητας στη βέλτιστη φάση της ωρίμανσης τους. Έτσι ανάλλαγα με την ωριμότητα των σταφυλιών μπαίνουν στους αμπελώνες και τρυγούν κάνοντας την ημέρα του τρύγου μια πραγματική γιορτή.

Η χρονιά φέτος είναι κατά 15 ημέρες όψιμη σε όλες τις ποικιλίες (πρώιμες και όψιμες), όπως και ο περσινός τρύγος σε κανονικούς φυσιολογικούς χρόνους ωριμότητας. Σε αυτό επέδρασε οι βροχές πάνω στην ωρίμανση των σταφυλιών που ήταν ευεργετικές και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε μία αργή ωρίμανση, δίνοντας την δυνατότητα να γεμίσουν σε αρώματα και γεύση τα σταφύλια και σε μία εξαιρετική φαινολική ωρίμαση.

Δημήτρης Ρουκάς M.Sc.

Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα