1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Νέο πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Νέο πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 8.500 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 με 67 ετών επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΑΕΔ, προκειμένου να προκηρυχθεί εντός του καλοκαιριού, αφού προηγηθεί το μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 36.500 θέσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ live : Το νέο πρόγραμμα θα αφορά θέσεις εργασίας σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σε δήμους και περιφέρειες, με χρονική διάρκεια σύμβασης 12 + 12 μήνες. Δηλαδή, η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εργαστούν σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς και σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια επανένταξης στην αγορά εργασίας και παραμένουν άνεργοι για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα.

Ενώ το 48% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών), περισσότεροι από τα 2/3 των ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, είναι μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά, το 28% των μακροχρόνια ανέργων είναι ηλικίας 55 – 67 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης των μακροχρονίως ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών «τρέχει» αυτή την περίοδο και στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας του προγράμματος ανέρχονται -και πάλι- σε 8.500, ενώ η επιδότηση αφορά το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Κοινωφελής εργασία

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα 36.500 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε δήμους.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι συμβάσεις των απασχολουμένων θα είναι 8 μηνών με τον βασικό μισθό των 650 ευρώ μικτά (546 ευρώ προ φόρου). Σε ενδεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται τον Ιούλιο (και κατά πληροφορίες θα διαμορφωθεί κοντά στα 685 ευρώ), θα πάρουν την επιπλέον διαφορά, γράφει το insider.gr.

Όσοι ασκούν εργασίες που είναι ενταγμένες σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ειδικότητες θα έχουν προσαύξηση εισφορών.

Οι 36.500 άνεργοι θα απασχοληθούν ανάλογα με την ειδικότητά τους στους ακόλουθους τομείς:

– Αναβάθμιση υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (συντήρηση δημοτικών υποδομών, λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής, καθαριότητα).
– Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης.
– Βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
– Οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των προστατευόμενων περιοχών.
– Υπηρεσίες διαμόρφωσης/συντήρησης πρασίνου.
– Μετάβαση στην κυκλική οικονομία.
– Πρόληψη φυσικών καταστροφών.
– Πρώτες βοήθειες.
– Δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας.
– Εργασίες κατασκευαστικού κλάδου.

Νέο πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Θέσεις εργασίας

Προκήρυξη που δεν προβλέπει ειδική εμπειρία για τους υποψηφίους είναι έτοιμη να δημοσιοποιηθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο από μέρα σε μέρα.

Αναμένεται η δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την πρόσληψη 187 μονίμων σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι ενός από τους 276 τίτλους σπουδών που γίνονται δεκτοί στο διαγωνισμό.

Η προκήρυξη αφορά θέσεις για υποψηφίους των κατηγοριών (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ).

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον κόμβο του ΑΣΕΠ εντός 15νθημερης προθεσμίας.

Η υποβολή θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαϊου, αναφέρει το workenter.gr.

Παλιά αναδρομικά , κύριες συντάξεις και επικουρικές -ΕΦΚΑ εισφορές, ειδοποιητήρια στο efka.gov.gr

Οι συντάξεις αλλάζουν ημερομηνίες λόγω κορονοϊού – Προνοιακά ΟΠΕΚΑ, Α21, ΚΕΑ, ΕΦΚΑ Εισφορές

ΕΦΚΑ εισφορές 2020, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα