1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι σε 6+1 βήματα

Ένα νεσεσέρ γεμάτο καλλυντικά και κρέμες; Ατελείωτες ώρες έρευνας για το ελιξίριο λάμψης; Η ειδικός, Ευδοκία Κορμακοπούλου, μοιράζεται το απόλυτο μυστικό ομορφιάς, που δεν είναι άλλο από το σωστά περιποιημένο δέρμα.

Ιδού οι επτά πιο χρήσιμες συμβουλές:

Ξεδίψασε το δέρμα σου. Ο ήλιος και η θάλασσα -οι μεγάλες καλοκαιρινές μας αγάπες – μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα υγρασίας. Φρόντισε την επιδερμίδα σου με μια  ενισχυμένη κρέμα εντατικής ενυδάτωσης, ώστε να περιοριστεί η απώλεια νερού. Επανάλαβε την εφαρμογή της κρέμας μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Πρόσθεσε χρήσιμες αντιοξειδωτικές πινελιές στη διατροφή σου. Τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν  αναμφισβήτητα στην διατήρηση και ανάκτηση της λαμπερής επιδερμίδας. Τώρα το καλοκαίρι, τα προσλαμβάνεις πολύ εύκολα κι από το πιάτο σου. Τη διάσημη ρασβερατρόλη, που περιέχεται εν αφθονία στα κόκκινα σταφύλια και το  κρασί. Το λυκοπένιο, που αποκαλείται «αντηλιακό της φύσης» συστατικό της  ντομάτας και του καρπουζιού. Την βήτα-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α) από τα καρότα. Την… πολυπόθητη βιταμίνη C, από τα  βλίτα, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα φασολάκια, τα εσπεριδοειδή κ.α.

Χάρισε στην επιδερμίδα σου την καθαριότητα που της αξίζει. Βοήθησε το δέρμα σου κάθε πρωί να «ξυπνήσει», να  αναπνεύσει και εν συνεχεία να μεταβολίσει την κρέμα ημέρας, καθαρίζοντας το με το ειδικό για εσένα προϊόν. Μην παραλείπεις τη βραδινή χρήση του καθαριστικού σου. Το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί που το απαλλάσσεις από ρύπους, σκόνη, λιπαρότητα και μακιγιάζ

Το έχουμε πλέον εμπεδώσει. Το 80% της πρόωρης γήρανσης οφείλεται στη χρόνια έκθεσή τον ήλιο. Χρησιμοποίησε αντηλιακά προϊόντα νέας τεχνολογίας, που εκτός από τον γνωστό δείκτη SPF, ενισχύονται πλέον με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά για να προσφέρουν σφαιρική προστασία στην επιδερμίδα σου.

Ενίσχυσε την   αντηλιακή σου προστασία με καπέλο και γυαλιά. Εκτός του ότι σου  προσδίδουν στυλ,  προστατεύουν έξτρα την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες.

Απόφυγε  το βαρύ makeup ακόμα και τις βραδινές ώρες. Το χρυσό χρώμα που αφήνει ο ήλιος στην επιδερμίδα την κάνει να φαίνεται λαμπερή και γεμάτη υγεία. Λίγες πινελιές, με τη μάσκαρα, ένα  lipstick ή lipgloss, και πιθανόν ένα concealer, αρκούν να αναδείξουν και να τονίσουν  τα δυνατά σου σημεία.

Βάλε κίνηση στη ζωή σου. Σκέψου θετικά. Γέλα με την καρδιά σου. Έτσι ενεργοποιούνται οι ενδορφίνες, οι ορμόνες της ευτυχίας. Και πίστεψε το: Τίποτα δεν σου δίνει περισσότερη λάμψη από το να αισθάνεσαι χαρά.

Ευδοκία Κορμακοπούλου
Αισθητικός-makeup artist
Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα