1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εργασιακα

Καμία συμμετοχή στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ ζητά η ΟΛΜΕ

Να αγνοήσουν τις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, οδηγίες της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασίας Γκίκα, και να μη συνεδριάσουν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, καλεί τους αιρετούς και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για την εγκύκλιο με την υπογραφή της γραμματέως Αναστασία Γκίκα, με την οποία ζητείται η ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών, χωρίς οι σύλλογοι διδασκόντων να έχουν πρώτα προσδιορίσει τα εκπαιδευτικά κενά.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του στις 31/07/2020, είχε καταγγείλει ως απαράδεκτη, πρωτοφανή και παράτυπη (αντίκειται μεταξύ των άλλων και στο Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ 9) την εγκύκλιο (102027/ΓΔ5/30-7-2020) της Γενικής Γραμματέως Α. Γκίκα με την οποία ζητούσε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020. Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Αν. Γκίκα αρνήθηκε κατηγορηματικά, σε επικοινωνία που είχε μαζί της μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, να ικανοποιήσει το αίτημα της και να αποσύρει την παραπάνω εγκύκλιο, με επιχειρήματα που κρίνονται  τουλάχιστον αβάσιμα και σαθρά, αποτελούν δε μνημείο επίδειξης αλαζονείας. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΥΣΔΕ, ακολουθώντας το κάλεσμα της ΟΛΜΕ, δεν συνεδρίασαν σεβόμενα την διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αξιοκρατία, δίνοντας σαφή απάντηση στην κ. Γκίκα.

Παρόλα αυτά, το ΥΠΑΙΘ για μία ακόμη φορά εκδίδει εγκύκλιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές, υπογεγραμμένη και πάλι από την Γενική Γραμματέα, κ. Αν.Γκίκα, που παραβιάζει κατάφωρα κάθε σχετική κείμενη νομοθεσία και είναι δεδομένο ότι μόνο αναστάτωση στα σχολεία και αδικίες μεταξύ των εκπαιδευτικών θα επιφέρει.

 Συγκεκριμένα:

Δίνεται εντολή συνεδρίασης των ΠΥΣΔΕ για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών χωρίς να έχουν προηγηθεί οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για τον προσδιορισμό των κενών και των πλεονασμάτων και τις αναθέσεις μαθημάτων και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι υπόλοιπες προβλεπόμενες διαδικασίες (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών, ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών, καθορισμός και έγκριση λειτουργίας αριθμού τμημάτων σχολείων κλπ).

Η εγκύκλιος επιπλέον αναφέρει: «Στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά σύμφωνα με το 2ο σχετικό, θα προηγηθεί η τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, ακολούθως θα εξεταστεί η προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από κοινού με την τοποθέτηση των ευρισκόμενων στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών και, τέλος, η τοποθέτηση των προς απόσπαση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών». Είναι γνωστό από την κείμενη νομοθεσία ότι προηγούνται οι τοποθετήσεις των αιτούντων απόσπαση εκπαιδευτικών με τα απαραίτητα προσόντα σε σχολεία ειδικής αγωγής και έπονται οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων. Ωστόσο, η κ. Γκίκα επανέρχεται με νέες παράνομες οδηγίες, καθώς η σειρά τοποθετήσεων που περιγράφεται στην εγκύκλιο παραβιάζει εκ νέου την κείμενη νομοθεσία, σε μία εκδικητική προσπάθεια να τιμωρήσει όσα ΠΥΣΔΕ δεν ακολούθησαν την πρόσφατη απαράδεκτη οδηγία της και δε συνεδρίασαν.

Επίσης επισημαίνουμε  ότι πάγια θέση της ΟΛΜΕ είναι η έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών, ει δυνατόν σε μία φάση, οι οποίοι θα πρέπει να τοποθετούνται αρχικά προσωρινά στις σχολικές μονάδες και μετά την ολοκλήρωση των υπόλοιπων υπηρεσιακών μεταβολών οριστικά. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών πρέπει να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια με αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ και όχι των Δ/ντών Εκπαίδευσης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους αιρετούς αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη συνεδριάσουν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να διαφυλάξουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις διαδικασίες τους, αγνοώντας τις παράνομες οδηγίες της κ. Γκίκα.

 

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα