1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Επικοινωνία Ντ. Τραμπ με Κ. Μητσοτάκη και Τ. Ερντογάν – Τι ειπώθηκε

Την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ και επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι ο διάλογος μπορεί να γίνει αν σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με πηγές της Hellas Journal, έγινε σε καλό κλίμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με ανακοινώσεις της τουρκικής προεδρίας. Αντικείμενο διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ερντογάν είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Τουρκία δεν είναι εκείνη που δημιουργεί αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι έχει αποδείξει με «συγκεκριμένες ενέργειες» ότι θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ξεκινήσει διάλογο.

Χθες ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής εορτασμού είπε ότι η Τουρκία θα πάρει ό, τι δικαιούται στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. «Δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις», είπε.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα