1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Eλληνοτουρκικα

Εξώδικο Δοξιάδη σε Καλπαδάκη: Ζητείστε συγγνώμη, δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος και το ξέρετε


Στην αντεπίθεση ο συγγραφέας μετά την επιστολή του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ισχυριζόταν ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν στο άρθρο του στο Protagon αναφορικά και με τη σχέση του με την τουρκάλα διπλωμάτη ήταν κατασκευασμένα ψεύδη

Συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με τις αποκαλύψεις που έκανε o Απόστολος Δοξιάδης την περασμένη εβδομάδα στο Protagon για τα Ελληνοτουρκικά επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την υπόθεση των Οκτώ και την στάση του Αλέξη Τσίπρα, υπό το πρίσμα της ερωτικής σχέσης που είχε αναπτύξει ο διπλωματικός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Ευάγγελος Καλπαδάκης με τη Φεϊζά Μπαρουτσού, στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, έδωσε τη Δευτέρα δια του δικηγόρου του ο συγγραφέας.

Ο κ. Δοξιάδης ανταπάντησε με εξώδικο στον κ. Καλπαδάκη για τα όσα του απάντησε ο τελευταίος –με επιστολή προς το Protagon– κατηγορώντας τον ότι κατασκευάζει «ψεύδη» και επινοεί «ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα».

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, ο κ. Δοξιάδης, αφού επισημαίνει στον κ. Καλπαδάκη ότι «όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος», τον εγκαλεί ότι «ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κλπ είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα».

Ο κ. Δοξιάδης καλεί ως εκ τούτου τον κ. Καλπαδάκη να δημοσιεύσει νέα επιστολή προς τα ΜΜΕ και: «Να μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και να επανορθώσετε, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο μου δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος».

Το εξώδικο του κ. Δοξιάδη προς τον κ. Καλπαδάκη είναι το ακόλουθο:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

του Απόστολου Δοξιάδη, συγγραφέα,

ΠΡΟΣ τον κ. Ευάγγελο Καλπαδάκη, διπλωματικό Αθήνα, 5 Απριλίου 2021

Στις 30/3/2021, στην ιστοσελίδα Protagon, δημοσιεύτηκε άρθρο μου με τίτλο «Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο».

Στις 31/3/2021 αποστείλατε επιστολή στην ως άνω ιστοσελίδα, συγχρόνως φροντίζοντας να την διοχετεύσετε σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σ’ αυτήν ισχυρίζεστε, μεταξύ άλλων, ότι «κατασκευάζω ψεύδη» κ.ά.

Όμως, όπως άριστα γνωρίζετε, δεν έχω κατασκευάσει απολύτως κανένα ψεύδος. Αντιθέτως, κάθε ένα γεγονός, που αναφέρεται στο άρθρο μου, είναι πέρα για πέρα αληθές. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός σας περί από μέρους μου κατασκευής ψευδών κλπ είναι, εν γνώσει σας, ψευδής και συκοφαντικός και με προσβάλλει, με θίγει και με βλάπτει βαρύτατα ως ενεργό πολίτη, αρθρογράφο και γνωστό υπερασπιστή των αδίκως διωκόμενων από το καθεστώς του Ερντογάν, τούρκων πολιτών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η γνώση σας ότι με συκοφαντείτε, αλλά και η πρόθεσή σας να το πράξετε επιβεβαιώνονται, μεταξύ άλλων, από την επιμελή αοριστία των σε βάρος μου αφορισμών σας και από τις ύβρεις που εκτοξεύσατε εναντίον μου («πολιτικός βούρκος», «κατήφορος» κ.ά.), μόνο και μόνο επειδή δημοσιοποίησα την αλήθεια.

Δεδομένων των ανωτέρω, δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή από τον να σας καλέσω, με νέα επιστολή σας, την οποία επίσης θα διοχετεύσετε σε όλα τα ΜΜΕ, να μου ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και να επανορθώσετε, ξεκαθαρίζοντας δημοσίως ότι στο άρθρο μου δεν περιέχεται το παραμικρό ψεύδος.

Για την περίπτωση που επιλέξετε να μην πράξετε τα ανωτέρω στοιχειώδη, είμαι υποχρεωμένος να επιφυλαχθώ ρητώς κάθε δικαιώματός μου.

Πηγή: Protagon.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα