1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Δεν έχει μόνο το σεξ σημασία σε μία σχέση

Η πρώτη ερώτηση που σου κάνει η παρέα σου όταν αναφέρεσαι σε αυτόν/ή που σου έκλεψε πρόσφατα την καρδιά συνήθως είναι «Το σεξ, καλό;». Κι αυτό δεν είναι παράλογο: το ανθρώπινο ένστικτο προς τα εκεί μας πηγαίνει∙ με το σεξ επιβιώνουμε σαν είδος. Πέραν όμως από το αρχέτυπο του ζητήματος, υπάρχουν κι άλλα θέματα που θα κρίνουν το μέλλον μιας σχέσης.

Επιβεβαίωση

Τι αναζητάμε όλοι σ’ αυτή τη ζωή; Επιβεβαίωση. Επιβεβαίωση ότι είμαστε ευχάριστοι άνθρωποι, έξυπνοι και ευπαρουσίαστοι. Αν δεν μας βοηθήσει ο σύντροφός μας να νιώσουμε σιγουριά για τον εαυτό μας, τότε ποιος;

Φυσική επαφή

Η φυσική επαφή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσει στο σεξ. Ένα φιλί, ένα χάδι, μία αγκαλιά, είναι απαραίτητα για να νιώσει κάποιος ότι ο σύντροφός του ενδιαφέρεται και θέλει να τον φροντίσει.

Χώρος

Επικρατεί η ψευδαίσθηση ότι όταν ένας άνθρωπος θέλει χώρο αυτόματα σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται ή ότι δεν γουστάρει αρκετά τον σύντροφό του. Υπάρχει ζωή και εκτός σχέσης. Το προτιμότερο είναι να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ ζωής εντός και εκτός σχέσης, γιατί αν αυτή η ισορροπία λείπει, τότε είναι που κάποιος από τους δύο θα «χρειαστεί χρόνο».

Εκπλήξεις

Όταν η σχέση αρχίζει να θεωρείται μακροπρόθεσμη, αρχίζει να υπάρχει μονοτονία. Πρέπει με κάποιο τρόπο να σπάει η μονοτονία. Κι εδώ έρχονται οι εκπλήξεις. Για να λειτουργήσει πραγματικά μία σχέση, πού και πού καλό είναι να μπαίνει ο αυθορμητισμός μπροστά και να αλλάζει λίγο η ρουτίνα. Η στασιμότητα δε βοήθησε κανένα ζευγάρι.

Γέλιο

Σε μία σχέση υπάρχουν περίοδοι που το σεξ θα γίνεται τακτικά και περίοδοι ξηρασίας. Αυτό όμως που αν υπάρχει δεν απογοητεύει ποτέ είναι η χημεία στο χιούμορ. Το γέλιο είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά για να πετύχει η σχέση.

Κατανόηση

Κανείς δεν είναι τέλειος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σε ένα ζευγάρι πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Θα υπάρξουν στιγμές που τα κυρίαρχα συναισθήματα θα είναι αρνητικά, στρες, στεναχώρια, απογοήτευση, θυμός. Τότε αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει ενσυναίσθηση και να μην κυριαρχεί ο εγωισμός. Αλλιώς η σχέση θα είναι μόνιμα ένα πεδίο μάχης.

Συντροφικότητα

Ωραίο το σεξ, ζεστή και η αγκαλιά, ωστόσο όταν χτίζουμε μία σχέση η συντροφικότητα είναι το παν. Είναι η ταινία που θα επιλέξετε να δείτε, ο περίπατος που θα πάτε, ο προορισμός ταξιδιού που θα επιλέξετε, οι συζητήσεις που θα κάνετε. Η συντροφικότητα αφορά όλες αυτές τις φορές που κάποιος από τους δύο θα συμβιβαστεί για να κάνει αυτό που αρέσει στον αγαπημένο του.

Εμπιστοσύνη

Για να μπούνε τα θεμέλια μιας υγιούς σχέσης απαιτείται ειλικρίνεια και αμεσότητα. Έτσι, αργά και σταθερά χτίζεται η εμπιστοσύνη. Πώς θα λειτουργήσει μία σχέση χωρίς να υπάρχει εμπιστοσύνη; Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις πώς ανά πάσα στιγμή ο σύντροφός σου θα είναι εκεί για εσένα.

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα