1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους;

Αν κάνεις μία τέτοια ερώτηση σε έναν ψυχολόγο, είναι αρκετά πιθανό να σου αναφέρει το φαινόμενο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney effect). Σε περίπτωση που δεν ζεις σε κάποια σπηλιά στα νησιά Φερόε, θα γνωρίζεις ότι ο ώριμος ζεν πρεμιέ του Χόλιγουντ είναι παντρεμένος με την καταξιωμένη δικηγόρο, Αμάλ Αλαμουντίν. Και γιατί τους πλέκουμε το εγκώμιο; Ώστε να σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις καλύτερα τι είναι το φαινόμενο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Το φαινόμενο Τζορτζ Κλούνεϊ πρακτικά προτείνει ότι όσο οι γυναίκες γίνονται οικονομικά ανεξάρτητες, προτιμούν τους μεγαλύτερους και πιο ελκυστικούς άντρες. Η έρευνα που εστίασε στο φαινόμενο, έδειξε ότι οι γυναίκες που κατάφεραν να έχουν μία οικονομική άνεση, απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση όσον αφορά την επιλογή συντρόφου. Οι ενστικτώδεις επιλογές σε αυτή τη μερίδα των γυναικών για οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια, άρχισαν να έχουν λιγότερη σημασία, ενώ η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει προς την ομορφιά και την ωριμότητα.

Και η αλήθεια είναι ότι, οι μεγαλύτεροι άντρες δεν έχουν πέραση μόνο στις οικονομικά ισχυρότερες γυναίκες. Πολλές γυναίκες θέλουν έναν μεγαλύτερο και έμπειρο σύντροφο.

Η εμπειρία είναι ελκυστική

Όπως και να το κάνεις, ένας άντρας μετά την ηλικία των 40, είναι πιο κατασταλαγμένος στις απόψεις του και στα γούστα του –αν δεν περνά την κρίση μέσης ηλικίας. Και δεν είναι μόνο αυτό: όταν οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει αποβάλλει κάποια κόμπλεξ, είναι πιο πιθανό να νιώθει άνετα να ρωτήσει και να μάθει καινούρια πράγματα. Και είναι αρκετά ελκυστικό όταν ο άντρας επιζητά περισσότερη εμπειρία.

Οι ώριμοι άντρες έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση

Συγκριτικά πάντα με τους νεότερους, οι άντρες που έχουν ζήσει καταστάσεις στη ζωή τους, έχουν βρει το δρόμο τους και τις λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τα οποία αντίστοιχα μπορεί να κάνουν ένα μικρότερο να νιώσει άβολα. Η αυτοπεποίθηση σε οποιαδήποτε ηλικία είναι πλεονέκτημα.

Κι ένας σημαντικός λόγος που η αυτοπεποίθηση του συντρόφου είναι ελκυστική, είναι ότι σοου δίνει το κίνητρο να «χτίσεις» και εσύ τη δική σου. Άλλωστε, όταν ο σύντροφός σου είναι πετυχημένος και έχει αυτοπεποίθηση, δε μπορείς παρά να επηρεαστείς και να γίνεις κι εσύ καλύτερη.

Το κρεβάτι αλλιώς

Δεν είναι μυστικό ότι οι άντρες σε νεότερες ηλικίες λόγω ορμονών, δρουν ενστικτωδώς –τουλάχιστον στο σεξουαλικό κομμάτι. Όσο αυτές οι ορμόνες ισορροπούν, οι κινήσεις γίνονται πιο συνειδητά… με μεγαλύτερη χειρουργική ακρίβεια, με στόχο και την απόλαυση της γυναίκας.

Σαν γεγονός, δεν είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται μόνο η γυναίκα. Κι ο άντρας με τα χρόνια νιώθει πως ξέρει τι κάνει. Για την ακρίβεια ίσως και να ντρέπεται λίγο όσο θυμάται τον εαυτό του –αρκετά- νέο να κάνει σεξ.

Δεν χρειάζονται συναισθηματική επιβεβαίωση

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση όπου ο άντρας περνάει κρίση ηλικίας και φέρεται σαν έφηβος, ένας άντρας ώριμος δεν θα μπει στη διαδικασία να αποζητήσει την επιβεβαίωση, την οποία ένας νεότερος αποζητά σε μία σχέση.

Ένας άντρας με αυτοπεποίθηση είναι ένας άντρας με αυτοεκτίμηση. Και όταν ένας άνθρωπος εκτιμά τον εαυτό του, δεν εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από την επιβεβαίωση του συντρόφου του –μπορεί να είναι επιθυμητή, αλλά δεν απαιτείται.

Ίσως και να υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη

Όσο ο άντρας μεγαλώνει και γίνεται σοφότερος, οι πιθανότητες να νιώσει την ανάγκη μιας «περιπέτειας» ή ακόμα και του φλερτ, σίγουρα μειώνονται –μη μπερδεύεστε, δεν πιάνουμε την περίπτωση ενός παντρεμένου.

Από την πλευρά της η γυναίκα, εάν είναι κοντά σε έναν ώριμο άντρα, νιώθει περισσότερο ασφαλής όσον αφορά τα θέματα απιστίας. Ακόμη κι όταν ο σύντροφός της φαίνεται πιο διαχυτικός, η γυναίκα στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει την πεποίθηση ότι αυτός ο άνθρωπος έχει βγάλει τα απωθημένα του και είναι έτοιμος να «σοβαρευτεί».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα