1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Αυτά που πρέπει να θυμάσαι όταν έχεις ερωτευτεί χωρίς αντίκρυσμα

(*) Επειδή τα τον/την και του/της από ένα σημείο και μετά ακούγονται σαν καμπανάκια, και τα @ μας φαίνονται οπτική φασαρία, όλες οι αντωνυμίες παρακάτω είναι σε τυχαία γένη. Ισχύουν, όμως, για όλα τα φύλα. Προσάρμοσε ανάλογα με την περίπτωσή σου.

Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι αυτός που απασχολεί το μυαλό σου τα βράδια, δε νιώθει το ίδιο για εσένα. Ο μονόπλευρος έρωτας σε πληγώνει, νιώθεις αδύναμος, δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις και πώς να το διαχειριστείς όλο αυτό το συνονθύλευμα συναισθημάτων.

Κάποιος γραφικός θα σε ρωτήσει αν αξίζει. Φυσικά και δεν αξίζει. Όταν ένα τόσο όμορφο συναίσθημα δεν είναι αμφίδρομο, δεν τρέφεται από κάπου, τότε σίγουρα γίνεται απωθημένο, και καλό είναι να μην έχουμε απωθημένα.

Καλά όλα αυτά, στη πράξη όμως τι γίνεται; Ενίοτε αυτό που χρειάζεσαι είναι να γίνεις σκληρή με τον εαυτό σου και να του πεις «απλώς δε σε γουστάρει» και παράλληλα να σκεφτείς λογικά.

Να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου

Η πρώτη μας αντίδραση όταν πληγωνόμαστε είναι να θάβουμε τα συναισθήματά μας. Ή, χειρότερα, να αρνούμαστε πως νιώσαμε ό,τι νιώσαμε. Δυστυχώς, αυτές οι ενστικτώδεις αντιδράσεις κάθε άλλο παρά μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα συναισθήματά μας. Το δύσκολο είναι, κι αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε, είναι να έρθυουμε αντιμέωποι με αυτά και να συνειδητοποιήσουμε πόση αξία τους έχουμε δώσει.

Μη νευριάζεις

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις θυμό αν προσπαθήσατε και δεν του βγήκε. Αυτό που θα αντιλαμβάνεσαι κι από μόνη σου, είναι ότι δεν μπορείς να τον μισήσεις επειδή δεν σε ερωτεύτηκε παράφορα. Προσπάθησε να αποβάλεις τον θυμό σου, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει καν κάτι να συγχωρέσεις. 

Σου αξίζει ένας αληθινός έρωτας

Θα σε ταξιδέψουμε λίγο στον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 80. Όποτε άκουγες τον Στάθη Ψάλτη να λέει «Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» δε αισθανόσουν οίκτο; Αφού η Κούλα ήθελε τον Κυριάκο. Δεν απορούσες λίγο γιατί είχε φάει τέτοιο κόλλημα ο Στάθης με την Κούλα. Ε, εσύ τώρα είσαι στη θέση του Στάθη.

Δώσε αλλού την προσοχή σου

Στην πραγματικότητα αυτήν τη στιγμή ίσως να μη σε ενδιαφέρει αυτό το άτομο τόσο όσο νομίζεις. Το πρόβλημα είναι ότι όσο δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματά σου, εσύ πλάθεις στη φαντασία σου ιδεατές καταστάσεις και δίνεις τροφή σε αυτή σου την εμμονή.

Αυτό που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να αποστασιοποιηθείς από αυτά τα συναισθήματα και να κάνεις κάτι δημιουργικό. Για αρχή κάνε κάτι απλό: βγες για ένα ποτάκι και κοίταξε τριγύρω σου. Κάνε πράγματα για εσένα και σύντομα θα αντιληφθείς ότι το κόλλημα ίσως και να ήταν μια αφορμή να απασχολήσεις με κάτι το μυαλό σου.

Κράτα λίγη απόσταση

Αν είναι φίλος σου ή ένας άνθρωπος που συναντάς συχνά, καλό είναι να βρεις έναν τρόπο να μην έχετε πολλή αλληλεπίδραση. Κάνε mute στις δημοσιεύσεις του. Απόφυγε να μπαίνεις στη σελίδα του. Σταμάτα να βγαίνεις στα μαγαζιά που τον συναντάς.

Δε θα αισθάνεσαι έλξη για πάντα

Μετά από έναν ανεκπλήρωτο έρωτα είσαι πεπεισμένος πως δε θα νιώσεις έτσι ξανά. Είσαι πληγωμένη και ό,τι και να σου λένε οι φίλοι σου δε σε βοηθά. Παρ’ όλα αυτά, αν αφήσεις για λίγο στην άκρη το συναίσθημα θα αντιληφθείς ότι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας δεν έχει τόση δύναμη· δεν μπορεί να σε κρατήσει για πάντα «αιχμάλωτο». Και μόλις το καταλάβεις, θα μετανιώνεις για τον χρόνο που έχασες.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα