1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Αυστριακός ΥΠΕΣ: Απόλυτη η εμπιστοσύνη της Βιέννης στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ κατά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Νέχαμερ την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Αυστρία.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο κ. Νέχαμερ εξέφρασε «την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης». Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει περαιτέρω την Ελλάδα έμπρακτα, όπως ήδη πράττει η Αυστρία.

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα