1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ανέβασε ξανά πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος


Νέα περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, λίγες ημέρες αφότου εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά από «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε δεκατική πυρετική κίνηση και κόπωση γεγονός που ανησύχησε τους οικείους και τους συνεργάτες του, οι οποίοι αμέσως επικοινώνησαν με τους θεράποντες γιατρούς του.

Ιατρικό κλιμάκιο στο σπίτι του

Σήμερα το πρωί ιατρικό κλιμάκιο επισκέφτηκε τον κ.κ. Αναστάσιο στην οικία του στο Ψυχικό προκειμένου να τον εξετάσει και να εκτιμήσει την πορεία της υγείας του Ιεράρχη, ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης προσοχής λόγω και της προχωρημένης ηλικίας του, αφού είναι 91 ετών, αλλά και υποκείμενων προβλημάτων υγείας.

Είχε νοσηλευτεί για 12 ημέρες

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας είχε λάβει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό την περασμένη Δευτέρα μετά από 12ημερη νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό την επίβλεψη της ομάδας της Καθηγήτριας, Αναστασίας Κοτανίδου.

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 11 Νοεμβρίου, ενώ μετά το εξιτήριό του είχε λάβει οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς του να παραμείνει σε κατ΄ οίκον καραντίνα τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και την αναγκαία θεραπευτική αγωγή.

Ο κ.κ. Αναστάσιος, μάλιστα, σε μήνυμά του, εξερχόμενος του νοσοκομείου, είχε δοξάσει το Θεό για την εξέλιξη της σοβαρής αυτής δοκιμασίας και είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Το κάλεσμα στους πολίτες για να προσέχουν

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της δοκιμασίας του ο Ιεράρχης είχε συγκινήσει τους πάντες με ένα συγκλονιστικό μήνυμα που είχε στείλει στους πολίτες, μέσα από τη Μ.Ε.Θ., καλώντας τους να προσέχουν. Σ’ αυτό έλεγε: «Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορώ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν θα μας αφήσει ο Θεός. Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή. Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «Μη φοβού, μόνον πίστευε».

O Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας είχε μεταφερθεί στις 11 Νοεμβρίου με ειδική κάψουλα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων, που έδειξε ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Μολονότι τα συμπτώματα του ήταν σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας, άσθματος, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C-130 στα Τίρανα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του Ιεράρχη. Ο κ.κ. Αναστάσιος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας είχε τις αισθήσεις και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού». Εν συνεχεία, έστειλε μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: «Mη στενοχωριέστε. Θα περάσουμε. «Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν». Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

Πηγή: romfea.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα