Κυριακή 24 Ιούνιος 2018
Επικαιρότητα
Home / Εθνικά / Κοινό μήνυμα Κύπρου-Ελλάδας προς τους Τούρκους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18»

Κοινό μήνυμα Κύπρου-Ελλάδας προς τους Τούρκους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18»

Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Συντονισμού ‘Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), «η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και της φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».


Προστίθεται ότι «τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυαγοσωστικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το ΚΣΕΔ, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της ΚΔ και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού».

Σύμφωνα με το ΚΣΕΔ, «η άσκηση αποτελεί την τρίτη προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2018, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης όχι μόνο στρατιωτικής συνεργασίας αλλά και  σε θέματα Ε-Δ και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών».

Δείτε φωτό: Κοινό μήνυμα Κύπρου-Ελλάδας προς τους Τούρκους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18»Κοινό μήνυμα Κύπρου-Ελλάδας προς τους Τούρκους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18»Κοινό μήνυμα Κύπρου-Ελλάδας προς τους Τούρκους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18»Κοινό μήνυμα Κύπρου-Ελλάδας προς τους Τούρκους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18»

pentapostagma.gr

Σε ενδιαφέρει

Πώς έγινε το μακελειό στο Πισοδέρι – “Ηθελαν να χυθεί αίμα“ – “Μας στρίμωξαν στο βουνό“ – Καταγγελία που εκθέτει την Κυβέρνηση – Να “πέσουν“ τώρα παραιτήσεις

Συγκλονίζει ο 42χρονος Χρόνης Κεφαλάς από την Καβάλα. Ο διαδηλωτής με την ματωμένη σημαία στο …